Kupka (ODS): Rozvoj sítí nové generace se znovu odkládá...

13.06.2016 17:20

Ministr Mládek dnes oznámil, že klíčový dokument pro další rozvoj sítí nové generace do konce června vládě nepředloží, jak před časem slíbil. Odklad si vyžádal do podzimu.

Kupka (ODS): Rozvoj sítí nové generace se znovu odkládá...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

„Volal jsem po tom, aby Národní plán rozvoje sítí nové generace vycházel z přesné analýzy současného stavu. Ta vznikla teprve teď. Stát musí vědět, kde ho tlačí pata a kde naopak vážný problém není, aby dobře nastavil strategii. Zásadní skluz v přípravě strategie způsobilo zbytečné dohadovaní mezi rezorty průmyslu a vnitra,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

Odklad na druhou stranu dává naději, že dokument bude vycházet z přesnějších údajů a do diskuse nad finálními závěry se bude moci zapojit samotný průmysl a také Hospodářská komora ČR. „Pohybujeme se v oblasti, kde už dnes existuje konkurenční prostředí a nový dokument by je neměl udusit, ale naopak posílit. Velká část odborných a fundovaných názorů na možnosti rozvoje sítí nové generace vychází samozřejmě především od samotných podnikatelů a firem v oboru,“ doplňuje Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…