Kupka (ODS): Sloučení ČT a ČRo neřeší nic kromě dalšího posílení mediálního vlivu ANO

21.05.2014 16:22

Snaha Martina Komárka o sloučení České televize a Českého rozhlasu vzbuzuje na prvním místě podezření, že jde skrytě o další krok k překreslení mediální mapy v zájmu hnutí ANO.

Kupka (ODS): Sloučení ČT a ČRo neřeší nic kromě dalšího posílení mediálního vlivu ANO
Foto: Archiv Martina Kupky
Popisek: Starosta Líbeznic a bývalý mluvčí ODS Martin Kupka

Pro sloučenou instituci by se nově hledal ředitel a pravděpodobně nově stanovovala i příslušná mediální rada. To by byla zjevně pro ANO lákavá příležitost, jak dále rozšířit svůj mediální vliv.

Daleko podstatnější diskuse o tom, co má zajišťovat médium veřejné služby a jaká by měla být jeho kvalita, zůstává stranou. V současné době vnímám navíc jako daleko potřebnější, aby mediální zákony dokázaly předcházet střetu vlastnictví médií a politiky a kumulaci mediálního vlivu v jedněch rukách.   

Sloučení dvou velkých institucí navíc automaticky nezaručuje, že vznikne nová kvalitnější a úspornější organizace. Pravděpodobnější je dokonce obrácený vývoj, kdy sloučením dvou velkých institucí vznikne větší moloch s méně transparentními a efektivními nástroji řízení i kontroly.  

Martin Kupka
 místopředseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…