Kupka (ODS): To opravdu legislativci nevidí, jak snadno by šlo ustanovení zneužít v sousedských sporech?

14.12.2015 17:22

Vyjádření k novele zákona o ochraně ovzduší:

Kupka (ODS): To opravdu legislativci nevidí, jak snadno by šlo ustanovení zneužít v sousedských sporech?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

To opravdu legislativci nevidí, jak snadno by navržené ustanovení šlo zneužít v sousedských sporech? A co když zdroj zápachu a kouře nebude odhalitelný, protože dotyčný bude odpad pálit jen v noci? Půjde úřednická úderka preventivně dům od domu, protože informaci o povinnostech při provozování kotle před časem bystře rozeslala úplně všem? Jako starosta menší obce samozřejmě chápu motivaci autorů této myšlenky, protože jeden problémový občan umí zkazit atmosféru, doslova i přeneseně ve smyslu mezilidských vztahů, v širokém okolí svého domu.

Řešit to prolomením domovní svobody bez jakékoli kontroly je ale jen další z nápadů Velkého bratra, a nic na tom nemění, že ministr Brabec a další zastánce této novinky, předseda Legislativní rady vlády Jiří Dienstbier, jsou zjevně přesvědčeni, že vlastně páchají dobro. Jejich aktivitu je třeba odmítnout, protože když jednou ustoupíme, příště najdou jiný důvod – dnes kontrolují, jestli nepálíte odpadky, příště se půjdou podívat, jestli doma nekouříte, pozítří je bude zajímat, jestli se moc dlouho nedíváte na televizi nebo nepijete moc piva, přestože vám před rokem napsali, že to není zdravé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…