Kůs (Piráti): Smlouvy v Plzni by už měly být zadávány bez chyb

14.12.2019 21:34

Zneplatnění smluv a případné škody pro město. K tomu všemu mohlo dojít kvůli nedůslednému uveřejňování smluv v oficiálním registru. To obcím a jejich příspěvkovým organizacím nařizuje zákon.

Kůs (Piráti): Smlouvy v Plzni by už měly být zadávány bez chyb
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti v Plzni několikrát na jednání zastupitelstva upozorňovali na nedůslednost města při dodržování zákona o registru smluv, který nařizuje uveřejňovat městem uzavřené smlouvy v registru. Porušení zákona může v mnohých případech znamenat absolutní neplatnost smlouvy.

Pirátský zastupitel Daniel Kůs, který tento problém na zastupitelstvu otevřel, problém komentuje: „Žádali jsme vedení města o prověření některých konkrétních smluv, které jsme nalezli a kde jsem spatřoval nebezpečí absolutní neplatnosti. Také jsem žádal o lepší systém kontroly, aby k tomuto v budoucnosti nedocházelo.“

Na jednání zastupitelstva se vedení města snažilo problém lehce bagatelizovat s tím, že Piráti neuvádějí věci správně, a že město má až na výjimky smlouvy bez vad. Úřednický aparát se nakonec zachoval profesionálně. „Následná velmi dobrá komunikace s odborem evidence majetku skutečně potvrdila námi vytýkané vady ve zveřejnění některých smluv. Přesně tak si představuji spolupráci města a naši opoziční roli. Našli jsme nesrovnalosti, upozornili na ně a nenechali se odradit. Město pak ihned začalo pracovat na jejich nápravě i na zpřísnění postupů v rámci zadávání smluv do registru, tak, aby k tomuto již nedocházelo. Z toho plyne radost z dobře odvedené politické práce,“ dodává Kůs.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.