Kutil (JIH 12): Kontrolní výbor byl odvolán na základě výsledků své práce

27.01.2016 8:20

Tiskové prohlášení k odvolání kontrolního výboru města Vimperka

Kutil (JIH 12): Kontrolní výbor byl odvolán na základě výsledků své práce
Foto: red
Popisek: Jihočeši 2012

Kontrolní výbor byl pověřen usnesením zastupitelstva ke kontrole Městských lesů. Vypracoval zprávu, kde doporučoval uzavírat smlouvy na veškerý prodej dřevní hmoty. Dále konstatoval, že doporučuje hospodářský audit Městských lesů. Audit, který byl předložen, pouze se vypořádával s nálezem kontrolního výboru. Není auditem společnosti a nedává jasný obraz o stavu hospodaření. Jako zastupitel města se nemohu spokojit s konstatováním, že zákon nevyžaduje písemné smlouvy na prodej dřevní hmoty. Skutečně je pro mě nemyslitelné prodávat dřevní hmotu na základě ústních dohod v řádových objemech milionu Kč. Výběr auditora je minimálně podezřelý. Ve skutečnosti byla provedena dvě výběrová řízení, výsledkem posledního je výběr za 4. nejvyšší cenu auditorské společnosti, která má jasné vazby na město Vimperk. Respektuji rozhodnutí většiny zastupitelů o odvolání kontrolního výboru. Nesouhlasím však s názorem, že by práce a výsledky kontrolního výboru vytvářely umělé kauzy. Velmi korektně jsme se snažili předkládat zastupitelům svá zjištění a nálezy. Z pozice svého mandátu zastupitele budu i nadále prosazovat transparentní hospodaření s majetkem města Vimperka.

Kontrolní výbor se dlouhodobě nezabýval pouze kauzou kontroly hospodaření Městských lesů Vimperk. Při svých kontrolách opakovaně upozorňoval na nehospodárné nakládání při prodeji a nákupu pozemků města Vimperka. I zde docházelo k nálezům ukazujícím na nehospodárné nakládání se svěřenými penězi a majetkem.

Zdeněk Kutil - zastupitel města Vimperka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…