Kutílek (Zelení): Lidská práva Česko nesmí rozprodávat

25.03.2016 11:30

Zelení vyzývají ministra vnitra Chovance, aby dohlédl na to, že se policie během návštěvy čínského prezidenta postaví na stranu ústavního principu svobody shromažďování.

Kutílek (Zelení): Lidská práva Česko nesmí rozprodávat
Foto: zeleni.cz
Popisek: Petr Kutílek, Strana zelených

Po dobu návštěvy si řadu míst pro občanská shromáždění (např. prostor před čínskou ambasádou, Václavské náměstí, Žofín, Hradčanské náměstí, Klárov, Malostranské nám., Nám. Republiky, Vyšehrad a další) vyblokovala Česko-čínská obchodní asociace. Pokud se na dotčených místech nahlášené shromáždění nesejde, má ho policie považovat za neuskutečněné a nebránit ostatním občanům vyjadřovat své názory. SZ vyjadřuje pochyby nad tím, zda se skutečně jedná o záměry uspořádat veřejná shromáždění.

„Praktiky česko-čínských subjektů, které napomáhají rozpínání čínské finanční skupiny CEFC v České republice, začínají připomínat omezování svobody shromažďování a dalších lidských práv v Číně. Lidská práva Česko nesmí rozprodávat ani na poli své zahraniční politiky, ani v domácích podmínkách,“ uvádí Petr Kutílek, místopředseda SZ.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.