Kutmon (ODS): Bude líp?

03.09.2016 14:20

Vážení spoluobčané, věřím, že jste si o prázdninách odpočinuli a že jste spolu se svými rodinami a mezi přáteli načerpali nové síly a elán do dalších měsíců.

Kutmon (ODS): Bude líp?
Foto: ODS
Popisek: ODS

Doufám, že jste také měli možnost sledovat vývoj v domácí politice. Republika je oblepena stovkami billboardů které z jedné z vládních koaličních politických stran dělají bandu mafiánů, ale především těmi, které znovu slibují, že bude líp. Opravdu si někdo myslí, že bude líp, pokud budou hlasatelé účelově pokřivených informací zostouzet normální slušné občany? Opravdu bude líp, když akce policistů a státních zástupců přerůstají pole demokratické hry? Bohužel, v Česku dochází ke ztrátě vlivu demokraticky volených orgánů a institucí. V Čechách za naprostého nezájmu většiny nebabišovských médií a nejrůznějších aktivistických organizací vznikl oligarchicko prokurátorsko mediální komplex, který velmi efektivně pracuje na principu vzájemné výhodnosti zúčastněných. Jak by bylo jinak možné, že kauza Čapí hnízdo, přehmaty plukovníka Šlachty, mediální hysterie kolem rekonstrukce policie, permanentní úniky informací do babišovských médií byly bagatelizovány, zatímco vykonstruované kauzy (často za použití uniklých informací z odposlechů) staví kohokoli do role sprostého podezřelého. Opravdu bude líp, když bude pan Šlachta, (bývalý kombajnér), člověk bez potřebného vzdělání a jazykové výbavy pověřen výkonem náměstka pro pátrání v Celní správě?  Jak to, že nikomu nevadí, že pan Babiš nahradil svým vládním angažmá nesystémovou korupci korupcí systémovou? Jak to, že se nikdo z kompetentních neodváží řešit gigantické střety zájmů pana Babiše? To je opravdu hodně otázek, které by si občané měli začít klást.  Bohužel, fauly od hnutí ANO nejsou jen záležitostí celostátní politiky, ale i u nás na Praze 14 můžete pravidelně sledovat nesmyslné, nepravdivé a zlovolné výpady proti některým koaličním zastupitelům. Možná, že by bylo lépe, kdyby si metači hnoje zametli před vlastním prahem, konečně odpověděli na otázky týkající se výkonu mandátu jejich zastupitele a přiznali si, že kromě zloby a zášti zatím v zastupitelstvu nic nepředvedli. Prostě, na nic jiného nemají. I na to je však potřeba mít silné žaludky.

Josef Kutmon
neuvolněný radní

Vyšlo v časopise Prahy 14 Čtrnáctka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie