Kvasnička (SPO): Je naší morální povinností přijímat běžence z Blízkého východu a Afriky?

31.12.2014 5:00

Monsignore profesor Tomáš Halík tvrdí, že je naší morální povinností přijímat běžence z Blízkého východu a Afriky bez ohledu na bezpečnostní rizika. Je tomu opravdu tak?

Kvasnička (SPO): Je naší morální povinností přijímat běžence z Blízkého východu a Afriky?
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Předně, žádná „morální povinnost" neexistuje. Tento pojem je umělým konstruktem, vynalezeným proto, aby bylo nožné lépe manipulovat lidskou masou. Opravdu nevidím důvod, proč bychom měli nést odpovědnost za to, že lidé se někde ve jménu Boha navzájem vyvražďují, a sami tak riskovat, že i na nás dopadnou důsledky jejich nelidských činů.

S nezvladatelným přílivem uprchlíků z Blízkého východu a Afriky mají v západní Evropě problémy již dlouho. Teroristické útoky, násilná trestná činnost, znásilňování místních žen, to vše je spojené s vysokou mírou přistěhovalectví zejména z muslimského světa. Jen ve Francii došlo v posledních několika dnech k útokům  tzv. „osamělých vlků" na místní obyvatelstvo.

To vše však není ničím ve srovnání s tsunami násilí, která se na Evropu začíná valit v souvislosti s bojovými operacemi Islámského státu.

Uřezávání hlav v přímém přenosu, znásilňování a zotročování nemuslimských žen a dívek, nebo jen těch dívek, které nejsou muslimkami podle představ vůdců IS, zabíjení křesťanů, nebo jen nesprávných muslimů, například šíitů a jejich masové vyhánění z jejich domovů jsou na denním pořádku na území dobývaném a kontrolovaném Islámským státem.

A nyní by profesor Halík chtěl, aby tito lidé přišli sem k nám. S jejich kulturou a představami o jejich náboženské nadřazenosti vůči nám, nevěřícím. To, že jsou sami vražděni v rámci boje za náboženskou čistotu, nic neznamená. Sice jsou špatnými muslimy v očích předáků Islámského státu, ale to nic nemění na tom, že my jsme pro ně nevěřící psi a tedy méně, než odpad a dříve či později začnou  uplatňovat svoje požadavky a budou s nimi stejné problémy, jaké s nimi mají v západní Evropě.

To je však jen menší část problému. Ta podstata tohoto problému spočívá v tom, že s těmito „nevinnějšími" uprchlíky přijde i velké množství skutečných válečníků Islámského státu s cílem přenést boje přímo na evropské území.  Tito bojovníci se budou jako uprchlíci pouze maskovat. Více o tom například v tomto článku: http://www.stalo-se.cz/?p=21602

Je to naprosto logické. Kdybych byl stratégem Islámského státu, postupoval bych přesně stejně. A jaké jsou cíle Islámského státu v Evropě?

"Jednou dobudeme Evropu. Není otázkou zda, ale kdy. Nic takového jako hranice pro nás neexistuje. Známe jenom přední linii. Přijdeme do Evropy a Evropané by si měli uvědomit, že to nebude příjemné setkání. Přijdeme ozbrojeni a ty, kdo nekonvertují k islámu a nezaplatí islámskou daň, zabijeme," Zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/svedectvi-z-chalifatu-is-chysta-nejvetsi-masakr-v-dejinach/r~740d23f289da11e4aff10025900fea04/

Tedy: Přijdeme do Evropy ozbrojeni, abychom ji dobyli. Evropa je pro nás frontová linie. Jestli toto není vyhlášení války, tedy potom co by bylo takovým vyhlášením války? A v této situaci chce monsignore Halík pozvat nepřátelské bojovníky za naší frontovou linii a ohání se přitom jakousi „morální povinností."

Necháme se opět hnát na porážku jako ovce?

JUDr. Josef Kvasnička, bezpečnostní komise SPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.