Kvítek (HPP 11): Proč ANO prosazuje v centru Jižního Města na Opatově P+R parkoviště?

18.03.2017 11:33

Proč ANO prosazuje v centru Jižního Města na stanici metra Opatov 1000 parkovacích míst P+R pro mimopražské občany s komerční zástavbou?

Kvítek (HPP 11): Proč ANO prosazuje v centru  Jižního Města na Opatově P+R parkoviště?
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Náměstí, obchody, pošta, zeleň, knihovna… jsou typické pro centra měst jako je Opatov.

Dnes vypadá okolí metra odpudivě, protože vlastníci a nájemci se řádně nestarají o svůj majetek a ani o čistotu. Do centra 80 tisícového Jižního Města nepatří parkoviště, to patří na periférii. Stejně do centra nepatří komerční kanceláře, ale funkce, které může využívat více občanů. Proč by na Opatově nemohlo vyrůst i kulturní centrum, které by svoji nabídkou mohlo být atraktivní i pro ostatní Pražany?

Proto žádáme, aby Praha jako odpovědná obec zpracovala pro centrum Opatov Regulační plán, který zpřesňuje Územní plán a je stejně vymahatelný.

26.1.2017 schválilo zastupitelstvo HMP nepřijetí pořízení Regulačního plánu a to i hlasy zastupitelů Ano včetně těch, kteří byli voleni za Jižní Město. Záměr pořízení Regulačního plánu nepřišel obhájit na Zastupitelstvo HMP ani starosta za Ano pan Jirava ani radní zodpovědný za Územní rozvoj pan Urbánek z TOP 09, přestože předtím záměr schválilo Zastupitelstvo Prahy 11. Regulační plány má Vídeň, měla je i Praha za první republiky, protože byl zájem na tom, aby Praha se rozvíjela ve prospěch občanů, obce a ne jenom developerů.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…