Lachnit (ANO): Kantorkovy vtipy baví i po letech

07.10.2022 8:36 | Tisková zpráva

Stalo se již tradicí, že říjen patří v Galerii Prádelna při stejnojmenném komunitním centru kresleným vtipům a karikaturám známého výtvarníka Pavla Kantorka. Nejinak tomu je i letos, kdy ve středu 5. října 2022 začala za účasti radního JUDr. Petra Lachnita výstava Babí léto s humorem 5. Výstavu můžete navštívit do 31. října 2022.

Lachnit (ANO): Kantorkovy vtipy baví i po letech
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Výstavu Babí léto s humorem 5 opět připravil Spolek InGarden ve spolupráci s komunitním centrem Prádelna a s finanční podporou radnice Prahy 5. Expozice představuje v podobě 40 velkoformátových tisků průřez autorovou tvorbou, a nabízí tak vtipy známější i méně známé, některé dokonce nikdy dříve nepublikované.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Součástí výstavy je také životopisný panel o autorovi s kontaktními údaji na spolek InGarden, který je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice a jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav, prodejem tisků a dalších předmětů, spojených s autorovou tvorbou.

Novinkou letos byla vernisáž výstavy, na které byl promítán rozhovor s Pavlem Kantorkem. Ozvláštněním zahájení byla také „roletka“ s vtipem v životní velikosti, kterou je možné využít pro fotografování přímo ve vtipu Pavla Kantorka.

Autor dával svým postavičkám koček a psů v kreslených vtipech lidské vlastnosti a často za ně schovával i politické narážky, vždy však uměl skvěle pootočit perspektivu běžných situací, což divákovi umožňuje na chvíli opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Jeho karikatury, zachycující absurdní situace s naprostou samozřejmostí, tak mají nadčasovou platnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: Vláda více oligarchů, kterým posluhuje politická stafáž

7:02 Senátor Hilšer: Vláda více oligarchů, kterým posluhuje politická stafáž

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oligarchizaci české politiky.