Lachnit: Nové volnočasové aktivity pro mládež v Komunitním centru Prádelna

20.01.2020 12:42

Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici, patří mezi již zavedené centrum volnočasových pohybových i společenských aktivit, vzdělávacích kurzů a kulturních programů pro nejširší veřejnost, přičemž dominantní skupinou jsou senioři, kteří se sami aktivně podílejí na fungování celého zařízení. Nicméně mezi pravidelné návštěvníky patří také děti a mládež.

Lachnit: Nové volnočasové aktivity pro mládež v Komunitním centru Prádelna
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Kromě oblíbených výtvarných dílen, tematicky zaměřených na významné svátky a události v ročním cyklu, zde našlo zázemí několik tanečních skupin, věnujících se streetdance a podobným stylům, a již několikátým rokem je součástí centra také improvizační divadlo Řeknivěž.

Řeknivěž je amatérská skupina improvizátorů, která se schází na pravidelné tréninky a vystupuje pravidelně na skautských akcích a dalších představeních. Kromě jiného před časem předvedli své umění místním seniorům při slavnostním zakončení vzdělávacích kurzů apod. Divadelníci začali ještě pod jménem Improskauti a dělali tzv. shortformy, krátké komické scény s přesně danými pravidly. Postupně ale hledali větší hloubku v příbězích a postavách, a zjistili tak, že už jim shortformy nestačí. Nyní se tedy soustředí zejména na improvizátorský formát Harold, který trvá přibližně 30 minut.

Letos přichází Prádelna s novou bohatou nabídkou zajímavého trávení volného času pro starší děti a mládež. Ve spolupráci s lektory spolku Prague by Night pořádá množství volnočasových aktivit. K nim patří především pravidelné učení a hraní širokého výběru deskových her, vyprávění takzvaných Her na hrdiny (RPG) a nácvik vlastních i převzatých divadelních představení v rámci amatérského dramatického kroužku PbN. Cílem je vést tak mladé lidi, prostřednictvím zážitkové pedagogiky, zejména organizací her a herních akcí, k aktivnímu přístupu k vlastnímu životu a kromě dalšího podporovat rozvoj fantazie dětí, mládeže i dospělých. V pondělí od 19 hodin zkouší dramatický kroužek PbN, v úterý od 17.30 hodin se schází hráči stolních a deskových her a neděle od 14 hodin patří Hrám na hrdiny. Případní další zájemci o zapojení se do těchto akcí nebo bližší informace se mohou přihlásit protřednictvím e-mailu ZDE.

„Stolní a deskové hry, RPG i tzv. improvizační divadla zaznamenávají v současné době u mladé generace velký vzestup zájmu. Je potěšující vidět, že současné generaci našich dětí už nevyhovuje pouze osamocené trávení volného času před monitorem počítače, ale má potřebu kontaktu se svými vrstevníky, komunikace a skutečného setkávání v reálném světě. Proto tedy vítám rozšíření nabídky smysluplného trávení volného času dětí a mládeže v našem komunitním centru a těším se na osobní setkání, třeba opět při nějakém vystoupení pro naše seniory,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, podporující rozvoj aktivního trávení volného času mládeže i seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.