Lacko (ANO): Velice mě překvapil a zklamal přístup představitelů radnice Praha-Troja

13.03.2015 18:37

Prohlášení radního pro oblast zdravotnictví Radka Lacka k aktuální situaci ohledně sídla pražské záchranné služby

Lacko (ANO): Velice mě překvapil a zklamal přístup představitelů radnice Praha-Troja
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Vedení městské části Praha-Troja podalo žalobu na magistrát kvůli plánované stavbě sídla záchranné služby. Radní hl. m. Prahy  Radek Lacko (ANO), pod jehož gesci oblast zdravotnictví spadá, považuje na základě dosavadních jednání se zástupci této městské části takovýto krok za nekorektní a k situaci se osobně vyjádřil.

„S ohledem na nejnovější vývoj ohledně výstavby střediska pražské záchranné služby v Troji mi nezbývá než konstatovat, že mě velice překvapil a zklamal přístup představitelů tamní radnice. Od začátku, co jsem se ujal funkce radního, jsem inicioval s dotčenou městskou částí naprosto korektní a intenzivní jednání. Během nich jsem zohlednil sérii zaslaných připomínek a ve finále tak fakticky přistoupil na minimalistickou variantu tohoto střediska. Na jednání, které proběhlo za účasti pana místostarosty Drdáckého začátkem března, městská část vyjádřila ochotu ke spolupráci. Místo toho se z médií dozvídám o žalobě. Je nanejvýše politováníhodné, že Praha dosud nemá adekvátní středisko pro potřeby záchranky, výstavba tohoto sídla je jednou z našich významných priorit. Naším cílem je tento nevyhovující stav urychleně řešit. Samozřejmě výhradně v souladu s právním řádem,“ konstatoval k celé problematice radní Radek Lacko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…