Lála (ODS): Cenzura na druhou! "Otevřená radnice" Prahy 6 politickou diskuzi nepřipouští

22.09.2015 18:14

Po té, co se většina nově zvolených radních skrylo za neprůhledné stěny svých kanceláří a odřízla opozici od dříve běžných informačních zdrojů, začal pod jejím vedením nový šéfredaktor časopisu Šestka "redakčně zkracovat" i příspěvky v rubrice "Politická diskuze".

Lála (ODS): Cenzura na druhou! "Otevřená radnice" Prahy 6 politickou diskuzi nepřipouští
Foto: ODS
Popisek: Jiří Lála

Nejprve bylo den před uzávěrkou na pokyn místostarostky Kolínské změněno téma, poté byl nepohodlný příspěvek ODS zkrácen o třetinu textu, oproti rozsahu textu ostatních politických stran v zastupitelstvu. Zde přinášíme původní nezkrácený text.

Klub ODS návrh nové vyhlášky pražského magistrátu považuje za nepřiměřený byrokratický krok, kterým nelze plošně vyřešit problém pohybu psů v metropoli.

Odpovědnost držitelů psů je navíc zakotvena v předpisech vyšší právní síly. Celé stanovisko najdete na www.odspraha6.cz. Zde jste si totiž původně měli přečíst, co si myslíme o plánované stavbě Centra Bořislavka. Zcela bezprecedentním politickým zásahem do redakční rady (Výborem pro komunikaci a média, zvoleným ZMČ) místostarostka Petra Kolínská den před uzávěrkou toto téma zrušila. „Otevřená radnice“ si prý nepřeje v časopise Šestka žádné komentáře k již schváleným usnesením rady! Byl to jen další krok paní místostarostky jak umlčet obtěžující občany a opozici, nebo pokus o cenzuru a obcházení demokratických principů? Rada již totiž stihla na radnici zrušit místnost pro zastupitele, kterou využívala zejména opozice, protože  zde nemá jiné zázemí. Rada změnila jednací řád zastupitelstva.

Bez jakékoliv politické diskuze a projednání v příslušných komisích zrušila zvýhodněné nájmy kanceláří politickým stranám, které využívají právě opoziční strany. Co bude příště? Jak bude vypadat časopis Šestka, který je vydáván za peníze daňových poplatníků?

Ing. Jiří Lála
předseda zastupitelského klubu ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice