Langr (Volba pro Poděbrady): Nesmíme dopustit, aby děsivý počet mrtvých zůstal jen číslem anonymní statistiky

18.11.2015 13:42

Prohlášení starosty k teroristickým útokům ve Francii:

Langr (Volba pro Poděbrady): Nesmíme dopustit, aby děsivý počet mrtvých zůstal jen číslem anonymní statistiky
Foto: mesto-podebrady.cz
Popisek: Poděbrady

Město Poděbrady stejně jako tisíce jiných měst a milióny lidí celého světa bylo zaskočené odpornou a bezcitnou brutalitou, která v pátek 13. listopadu zasáhla hlavní město Francie.

Paříž je jedním z tradičních středobodů evropské civilizace. S Francouzi sdílíme společné historické i humanistické hodnoty. V tuto chvíli však s nepopsatelným zármutkem i rozhořčením především sdílíme nesmírnou bolest. Myslíme na všechny nevinné oběti a jejich blízké. Pro jejich památku nesmíme dopustit, aby děsivý počet mrtvých civilistů zůstal jen chladným číslem anonymní statistiky. Každá z obětí žila svůj nezaměnitelný život. Všichni toužili být v životě šťastní, zamilovaní, úspěšní, chtěli se bavit a radovat…

Děsivé zprávy o páteční tragédii přijímáme s  nepopsatelným zármutkem. I proto jsme na poděbradské radnici symbolicky stáhli českou státní vlajku na půl žerdi a našim francouzským přátelům z partnerského města Vertou zasíláme dopis, v němž vyjadřujeme hlubokou soustrast a solidaritu, protože v boji proti brutálnímu teroru se musí spojit všichni rozumní lidé!

V této pohnuté chvíli jsme s našimi francouzskými přáteli. Je nezbytné společně se postavit krvavému pokusu o zastrašení zfanatizovanými radikálními islamisty. Teroristé chtějí, abychom zpanikařili a Evropa se stala bázlivým a shrbeným kontinentem. Abychom se ustrašeně vzdali svých svobod, životních hodnot i radostí ze života. K tomu nesmí nikdy dojít! S teroristy je třeba bezodkladně bojovat. Vyzýváme proto české i evropské politické elity, aby v této těžké chvíli prokázaly své skutečné vůdcovství. Odpověď musí být tvrdá a nekompromisní.

Dr. Ladislav Langr
starosta města Poděbrady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…