Langšádlová (TOP 09): Otevření nového centra pro migranty je v tuto chvíli nezbytné

11.08.2015 10:52

Věřím, že ministerstvo vnitra připravilo technicky režim tohoto zařízení tak, že nebude ohrožovat a obtěžovat život obyvatel v okolí.

Langšádlová (TOP 09): Otevření nového centra pro migranty je v tuto chvíli nezbytné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová

Otevření nového centra pro migranty ve Vyších Lhotách je v tuto chvíli nezbytné. Věřím, že ministerstvo vnitra připravilo technicky režim tohoto zařízení tak, že nebude ohrožovat a obtěžovat život obyvatel v okolí. A doufám také, že ho jako nezbytné přijmou místní občané. Osobně ale dodávám, že není řešením.

Evropská unie a jednotlivé členské státy musí na řešení migrační krize v budoucích měsících a letech vynaložit výrazně více peněz než doposud. A to jak na pomoc v místě, aby se omezil proud dalších migrantů, tak na boj s organizovaným zločinem a na ostrahu společné schengenské hranice. Součástí evropského postupu musí být i důsledná návratová politika všech nelegálních migrantů a v neposlední řadě program integrace pro ty, kteří budou v Evropě legálně.

Proto jsou pro mě nepochopitelné nálezy soudů, které rozhodly v rozporu s nařízením Evropské unie. Nelegální migranty opravdu není možné bez zadržení a prověření právě v takovýchto zařízeních, jako jsou nově Vyšní Lhoty, nechat volně cestovat po naší zemi i po Evropě.

Helena Langšádlová, místopředsedkyně TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…