Lank (Úsvit): Lži hloupé, lži nebezpečné

11.09.2015 20:58

Se zájmem jsem sledoval výstupy po posledním zasedání bezpečnostní rady státu. V případě některých médií jsem přemýšlel, jestli je za způsobem informování hrubá neznalost, diletantismus a nebo snad dokonce záměr.

Lank (Úsvit): Lži hloupé, lži nebezpečné
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Jestliže je řečeno, že "zpravodajské služby v současné době NEMAJÍ INFORMACE o tom, že by mezi uprchlíky v ČR byli lidé s vazbami na Islámský stát", prostě to NENÍ MOŽNÉ interpretovat tak, že "mezi uprchlíky NEJSOU ŽÁDNÍ teroristé, ani lidé napojení na Islámský stát, jak o tom premiéra ujistili agenti tajných služeb", jak jsem v jedné nejmenované televizi slyšel. Smutnou pravdou je, že žádná zpravodajská služba na světě není schopná prověřit celou uprchlickou vlnu. O lidech, kteří procházejí naší republikou, končí v uprchlických zařízeních a následně jsou z nich propouštěni, nevíme v naprosté většině případů prakticky nic. Ani to, jestli jméno, které uvedli, je pravé. Ono to jaksi v místě jejich původu není moc kde ověřit. Zvláště pak, když někteří nemají žádné doklady a odmítají spolupracovat. Takže - pokud někdo tvrdí, že mezi migranty v ČR na sto procent JSOU vycvičení bojovníci a agenti Islámského státu, je to hloupá dezinformace. Pokud ale někdo tvrdí, že mezi nimi na sto procent NEJSOU, je to NEBEZPEČNÁ dezinformace. Zvláště pak, pokud je šířena veřejně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL