Lank (Úsvit-NK): Nečinnost vlády v boji proti terorismu ohrožuje bezpečnost ČR

14.01.2016 8:36

Vláda dnes svým negativním stanoviskem k našemu zákonu proti terorismu ukazuje, že odmítá přijímat jakákoli opatření proti terorismu, i proti migrační krizi.

Lank (Úsvit-NK): Nečinnost vlády v boji proti terorismu ohrožuje bezpečnost ČR
Foto: Archiv ML
Popisek: Martin Lank

Návrh Úsvitu je převzetím protiteroristických opatření ze Slovenska, kde byla přijata ve zrychleném řízení. Jedná se konkrétně o automatickou vazbu pro podezřelé z terorismu, trestní odpovědnost právnických osob za podporování terorismu a rozšíření trestného činu podpory terorismu i na financování aktivit, které nepřímo s terorismem souvisí. Jinými slovy trestná bude jakákoli pomoc teroristům, nejen dodávka bomb a zbraní, ale například i poskytnutí zázemí nebo nefinanční podpory. 

Vláda nepochopitelně označuje zákon za protiústavní a v rozporu s Evropskými předpisy přesto, že byl na Slovensku bez problému přijat.

„Stanovisko vlády je čistě účelové. Vláda ani nekritizuje samotná opatření, ale hledá zástupné pseudo-důvody. Nečinnost vlády v boji proti terorismu ohrožuje bezpečnost ČR,“ řekl poslanec bezpečnostního výboru Martin Lank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.