Láska (SZ): Obžalovaný expremiér Nečas dělal politiku, která byla pro společnost škodlivá

03.08.2016 14:34

Nečas jako první český expremiér zamíří k soudu v pozici obžalovaného. Podle státního zástupce podplatil poslance Fuksu, Šnajdra a Tluchoře funkcemi v dozorčích radách státních podniků.

Láska (SZ): Obžalovaný expremiér Nečas dělal politiku, která byla pro společnost škodlivá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Bývalý čelný představitel ODS Petr Nečas dělal politiku, která byla nemravná a pro společnost škodlivá. V pořadu Pro a proti Českého rozhlasu Plus to uvedl senátor Václav Láska (SZ).  Nečas jako první český expremiér zamíří k soudu v pozici obžalovaného. Podle státního zástupce podplatil poslance Fuksu, Šnajdra a Tluchoře funkcemi v dozorčích radách státních podniků. Nečas se tímto chováním skutečně asi dostal za hranici trestního práva, domnívá se Láska.

„Všimněte si, že oni se nehájí tím, že to bylo čisté politické jednání a eventuální příslib té funkce za vzdání se politického mandátu byl v pořádku, jak to dělali předtím, než se do toho vložila policie. Najednou všichni účastníci popírají, že by tam jakákoli dohoda byla. To, co přiznávali předtím, než se policie do té věci vložila, teď začínají popírat. Já si z toho sám pro sebe beru, že jsou si sami dobře vědomi, že skutečně tu hranu trestního práva překročili, a začínají se tímto způsobem bránit,“ uvedl senátor za zelené Václav Láska.

Poslechněte si celý pořad

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.