Láska (SZ): Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky k lidem

21.10.2015 15:26

Václav Láska (SZ) ve spolupráci s ostatními zelenými senátory předloží na čtvrtečním jednání Senátu návrh zákona, který zakazuje předvolební reklamu na billboardech. Chtějí tím nastolit rovnější podmínky při volební soutěži, omezit záplavu billboardů, která před každými volbami hyzdí česká města a obce a snížit výdaje na předvolební reklamu, která pro voliče nemá žádnou informační hodnotu.

Láska (SZ): Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky k lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Zákaz se vztahuje na reklamní zařízení o ploše větší než osm metrů čtverečních v době od vyhlášení voleb do ukončení hlasování a porušení by mělo být pokutováno až dvěma miliony korun. Novela by měla začít platit od roku 2017.

"Novela navazuje na dlouhodobý evropský trend, podobně venkovní předvolební reklamu reguluje například Francie, Belgie, Itálie či Irsko. A dává to smysl. Billboardy mnohdy sestávají jen z jednoduché fráze a fotky usměvavého politika, na čem nemůže volič své volební rozhodnutí racionálně postavit. Pokud zamezíme utrácení stran za obří reklamu, přiblížíme politiky zas o něco více k lidem, protože se už nebudou moci spolehnout jen na masivní billboardové kampaně," uvádí zelený senátor Václav Láska.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.