Laudát (KAN): Čína musí zaplatit

02.04.2020 16:13

Komentář na facebookovém profilu k čínskému podílu na současné situaci ve světě v souvislosti s nákazou koronavirem.

Laudát (KAN): Čína musí zaplatit
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Sotva ještě před pár měsíci někdo tušil, do čeho komunistická Čína celý svět svým diletantstvím zatáhne. Sebeprezentaci svého odpudivého režimu nadřadila nade vše. Nic nového pod sluncem. Někdejší Sovětský svaz se po katastrofě v Černobylu choval stejně. Dopady čínského virusu budou mnohem drtivější, než havárie v Černobylu. Pokud při stupidním vítání roušek na letišti v Ruzyni i následně Babiš obdivoval "čínský zásah" proti virusu, měl by dnes říci, že obdivuje lhaní tamního režimu o skutečných počtech obětí, že obdivuje fronty před krematorii při vydávání uren pozůstalým, že obdivuje nekvalitní materiál, kterým Čína nepřipravený zbytek světa za předražené ceny zásobuje.

Čína dnes dluží celému lidstvu řadu vysvětlení. Třeba, co se dělo v biologických laboratořích ve Wu chanu, proč šikanovala lékaře, kteří na nebezpečí upozorňovali v době, kdy se ještě epidemii dalo zabránit. A nejnovější zprávy o zmizení další znalé lékařky naznačují, že čínští komunisté s tím svinstvem ještě neskončili. Totalitní režimy byly pro svět vždycky nebezpečné. V éře moderních technologií mohou lidstvo zničit. A podle toho by s nimi měl zbytek světa zacházet. Když nic jiného, doufám, že se světový kapitál začne takovým režimům obloukem vyhýbat, i když pověstný džin z láhve už byl vypuštěn. Současná krize už dnes smazala jakékoli zisky z uplynulých let nadšeného ohýbání hřbetů před levnou čínskou pracovní silou.

Celkem chápu Babišovy rouškové vítače, protože jim tehdy spadl kámen ze srdce. Másla na hlavě z podcenění rizika čínské epidemie mají víc než dost. A nemůžou říci, že nebyli varováni. Ale to je v rovině politických chyb. To se ale nedá říci o prezidentovi a jeho bandě. Slušný člověk by jim dnes neměl podat ani onu pověstnou kůrku okoralého krajíce chleba. A stejně tak by se měl svět chovat k čínským komunistům. Čím slabší budou světové totality a polototality, tím bezpečnější bude celá planeta.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.