Laudát (KAN): Jeli a dobře udělali

16.03.2022 22:13 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k cestám premiérů do Kyjeva.

Laudát (KAN): Jeli a dobře udělali
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Cesta premiérů do Kyjeva: včera se do ostřelovaného Kyjeva vydali premiéři Česka, Polska a Slovinska. Pro řadu světových politiků a médií neuvěřitelná věc. 

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí
Už si totiž zvykli na to, že politika je o moci, ukojení vlastního ega a ekonomických i jiných výhodách. Dávno zapomněli, že když jde do tuhého, musí být připraveni dát na misku vah mnohem více, třeba i svůj život. To zjevně většina z nich připravena není. Z toho se potom rekrutují zrady vlastního národa, snahy zachránit si vlastní kůži, kolaborace s okupanty, ohnutí páteře, třeba podepsáním pendrekového zákona, a dokonce i násilí na vlastních lidech. Vším tímhle jsme si v roce 68 a poté prošli. Ne tak politici západní Evropy, z nichž mnozí se ještě s novou realitou světa ani po dvaceti dnech od přepadení Ukrajiny Rusáky nesmířili. Jiní, poté, co premiéři cestu přežili bez úhony, litují, jestli někoho zklamali tím, že nejeli na Ukrajinu (slovenský premiér Heger). Ti by pro vlastní PR měli raději mlčet , protože čas už nevrátí a lepší je doufat, že voliči zapomenou. A potom jsou tady lidé, co dodnes nechápou, že naděje, řešení, směry politiky jsou často udávány jedním gestem, jednou větou, silným prohlášením (Vašáryová). Politika je v dobách krizí, válek, tragédií výrazně  o symbolech, nikoli "pouze" o věcných řešeních. Věcně politici do Kyjeva jezdit nemuseli. Mohli komunikovat formou videokonference, mohli poslat kurýry, poradce... Jenže oni řekli NE!  To dělají všichni ostatní, pan Zelenský, jeho tým, ukrajinští politici, obránci, prostě všichni Ukrajinci  mají pro nás vyšší hodnotu, než komunikaci přes obrazovky.  Proto jeli a dobře udělali.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…