Laudát (KAN): Kobliháři, kdy skončí vaše ovace?

11.07.2020 20:02

Komentář na facebookovém profilu k narůstající ekonomické krizi

Laudát (KAN): Kobliháři, kdy skončí vaše ovace?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Pivo, víno, maso, ovoce - kobliháři, kdy skončí vaše ovace? Babišova vláda ani Rusnokova ČNB nezvládají ekonomickou krizi. Česká ekonomika zjevně směřuje k podzimnímu horku. Červnová inflace ukazuje, že Česká národní banka si o cílování na 2% inflaci může jen zdát, přestože se "experti" obden v médiích ještě minulý týden natřásali, že inflace už půjde někam do oblasti 2,5procenta.

Pro penzisty, ale i sociálně slabší obyvatele a nezaměstnané, je zvláště alarmující, že zdražují základní potraviny. Ceny některých meziročně nabraly i dvouciferný fičák, jako u vepřového masa, cukru, ovoce a zeleniny. A množí se názory, že růst těchto základních krmí bude pokračovat. O vývoji cen koblih se statistika nezmiňuje, zjevně nejsou v cenovém koši, což je chyba. Preference Hnutí ANO, v 2011 bylo líp, naznačují, že koblihy jsou významnou republikovou potravinou, která předurčuje politickou, sociální a ekonomickou budoucnost země.

Když vidím, jak ekonomická krize, zatím relativně potichu, ale neúprosně utahuje svoji smyčku kolem naší ekonomiky, začínám mít obavy, že ve středu schválená sekyra státního rozpočtu půl biliónu korun (v českých) nemusí stačit. Za této situace už není na místě tvrdit, že jih Evropy je na tom hůř. Současná vláda se svým chováním a neumětelstvím rozhodla tamní pseudoekonomiky fiskální nezodpovědnosti dohnat a předehnat.

Jak nešťastný paňáca po skončení milování vypadal Babiš ve středu, když obnovil mávání plakátkem, jak Kalousek Česko zadlužil a on snižoval dluhy. Jen opomněl dodat, že už není rok 2019, ale 2020, a jeho sloupeček by se ve stejném měřítku ani na plakátek zřejmě nevešel, nebo by přes záporná čísla udělal díru do podlahy, na které majitel ANO stál. Myslím, že už teď halasně oslavované přidávání penzistům v minulých dobách je inflací spáleno. Ale co můžete očekávat od vlády exkomunistů a s podporou současných komunistů, se sborem poradců, prolezlým exkomunisty? Už jste někdy viděli, že by komunisté uměli hospodařit?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.