Laudát (KAN): Nestoudnost v OSN a česká ostuda

26.07.2020 15:00

Komentář na facebookovém profilu k toleranci OSN potírání svobody v Číně

Laudát (KAN): Nestoudnost v OSN a česká ostuda
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Jak přes kopírák s husákovskou normalizací vyznívá čínská "normalizace" v Hongkongu. 30. června schválený Zákon o státní bezpečnosti, s účinností druhý den, posílá beze vší pochyby dosud víceméně svobodný Hongkong na dlouhou dobu do atmosféry Československa po sovětské okupci. Hongkongští aktivisté měli hned jasno. Z Demosisto v čele s Joshuou Wongem odešli okamžitě další vedoucí osobnosti a následně bylo Demosisto rozpuštěno. Nejlíp udělal Mathew Law, který z Hongkongu uprchl na Západ.

Anketa

Do jakého filmu byste nejraději zařadili postavu Václava Havla?

hlasovalo: 13254 lidí

Už 1. července 400 demonstrujících poznalo přítmí věznic. Přitom jejich "zločinem" je to, že chtějí, aby Čína dodržovala, k čemu se v v roce 1997 zavázla, do roku 2047 - jedna Čína, dva systémy. Jenže čínským komunistům zjevně svoboda leze na nervy a obávají se jejího šíření, tak zaútočili. Stejně jako Rusáci (pardon, Sovětský svaz a jeho poskoci ve Varšavské smlouvě) v roce '68. Ale zpět k onomu zákonu o "státní bezpečnosti". Články 22 - 23 podvratná činnost, 24 - 28 - terorismus, 29 - 33 - špionáž, 55 - vedení procesu "Kanceláří pro státní bezpečnost" (NSO), 65 - buřičství. Komunistická sebranka je po celém světě stejná, bez ohledu na kulturu, rasu. Jenom někde podřezávají hrdla více, někde o něco méně. Čínští Urválkové už mohou chystat popravčí šibenice a stavět věznice.

O bídě při nakládání se svobodou a demokracií v současném světě svědčí další v řadě ostudných eskapád Organizace spojených národů. V její Radě pro lidská práva proti rudé čínské normalizaci Hongkongu ostře protestovalo 27 zemí, ale ostudných 53 zemí naopak Číně dalo zelenou v potírání svobody. Byli mezi nimi takoví zoufalci, jako KLDR, Sýrie či Saúdská Arábie. Páteř této ostudné množiny tvořily státy, které se přidaly k čínskému projektu Pás a cesta (reálný název by spíš měl znít Cesta k oprátce). A co myslíte, jak se předvedla česká diplomacie? Ani tak ani tak. Mlčela. Mlčela země, která si rudou normalizaci "užívala" více než dvě desítky let a morálně s tím nevyrovnala ani třicet roků poté.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce