Laudát (KAN): Zase jeden zbloudilec v čase

25.05.2021 9:45 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k výrokům ministra zdravotnictví Petra Arenbergera

Laudát (KAN): Zase jeden zbloudilec v čase
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Ministr Arenberger - kdykoli promluví, řekne o sobě víc, než by možná chtěl. Když se nějak nemohl dopočítat nemovitostí 5 - 67 - 160, nakonec vytáhl rodinnou ságu. Pradědeček velkostatkář, dědeček velkostatkář, komunisti jim všechno sebrali a maminka byla kvůli tomu ve vyšetřovací vazbě. Tenhle příběh na vlastní kůži zažily tisíce lidí na českém venkově po komunistickém puči v roce 1948. Rodina dnešního ministra ukradený majetek po předcích po roce 89 restituovala.

Potud vše v pořádku. Ale ten příběh má i odvrácenou stranu, a to postavu samotného ministra. Dalo by se říci, že si na dění předevčírem vzpomněl až popozítří. Proč až popozítří? Protože i když ve vlastní rodině zažil bezpráví komunistů, přesto se k těm zlodějům a násilníkům nerozpakoval v době normalizace, kdy KSČ podporovala sovětskou okupační moc na našem území, vstoupit. Nevím, jak se ve skutečnosti cítila jeho maminka, když se na svět dívala přes zamřížované okno vazby. A je jedno, jestli tam seděla den, měsíc, rok. Nejhorší lůza tehdy měla moc zabít nevinného, držet ho po dlouhou dobu (někdy řadu let) v kriminále, mučit, vydírat... Nikdo nevěděl dne ani hodiny, netušil, do jakého vykonstruovaného procesu se jim hodí. To už chce velmi výrazný etický deficit, aby se synek z rodiny s tímhle příběhem dal do služby zla.

Rodinnou historii ministr vytáhl v naději, že ho budou lidé litovat a dají mu už pokoj, jak ostatně požaduje. Samozřejmě zmínil velkostatkáře ( předevčírem), pominul včerejšek (Arenberger v KSČ) a rovnou přešel k mamince ve vazbě (událost předevčírem uvedl až popozítří).

Asi nejlepší dílo Jacka Londona je "Tulák po hvězdách". U řady komunistů se nemohu zbavit dojmu, že se nějak podivně toulají v čase. Ostatně jsou hypnotizováni dílem Julia Fučíka "O zemi, kde zítra znamená včera". A stejně jako Fučík lhal, snaží se nám lhát i bývalí komunisti v současné vládní partě.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…