Laudát (TOP 09): Černá středa pro české podnikatele

12.02.2016 10:07

10. únor 2016 vejde do historie jako černá středa pro podnikatele. Koalice ČSSD, ANO 2011 a KDU – ČSL, i za cenu porušení jednacího řádu Sněmovny, odhlasovala zákon o elektronické evidenci tržeb.

Laudát (TOP 09): Černá středa pro české podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Tím však atak na podnikatele ten den neskončil. V podvečerních hodinách prošly druhým čtením dvě novely zákonů z dílny ministra Pelikána. Jedna se týká trestní odpovědnosti firem. V roce 2011 jsme museli splnit povinnou transpozici EU. Tehdy vláda celkem logicky prosadila minimalistickou verzi. Zákon výčtem stanovil, ze kterých trestných činů mohou být firmy obviněny.

Současná vláda s velkou pravděpodobností prosadí schválení zákona, podle kterého může být firma obviněna ze všech trestných činů, s několika výjimkami, např. vlastizrady, provedení pohlavního styku mezi rodinnými příslušníky, dvojitého manželství, nebo zanedbání péče o děti. Firmy se tak dostanou do podstatně horší situace a větší právní nejistoty, než dosud.

Třetí zářez proti podnikatelskému prostředí se týká zavedení trestnosti přípravy trestného činu. Babišova parta ví, kdy se snažíte optimalizovat daně, a kdy chcete spáchat daňový podvod. Před nedávnem vyšly analýzy, podle kterých od TOP 09 a ODS odešli voliči podnikatelé k Hnutí ANO. Zvláštní druh narcismu v Českých zemích.

František Laudát, předseda Poslaneckého klubu TOP 09

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…