Laudát (TOP 09): Jak moc je Brexit zažehnán

25.02.2016 19:15

V polovině druhé dekády našeho století je jedinou jistotou nejistota. Jako exemplární příklad může posloužit Spojené království Velké Británie a Severního Irska.

Laudát (TOP 09): Jak moc je Brexit zažehnán
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Kromě desítky let doutnajícího konfliktu v Severním Irsku mezi katolíky a protestanty, zbytek Británie byl kompaktním ostrovem stability, jistoty tradiční demokracie. Ale ani to už dnes neplatí. Nedávné referendum o vystoupení Skotska ještě země ustála. Nyní však hrozí, že jedna z nejkvalitnějších státních značek může zanedlouho zmizet. Chování londýnského starosty ukazuje, že Cameron nebude mít vůbec jednoduché přesvědčit voliče, aby 23. června hlasovali pro setrvání Británie v Evropské unii. Pokud si Angličané myslí, že odchodem z Unie vyřeší svoje problémy, hluboce se mýlí. Jako příklad může posloužit rozpad Československa. Tehdy také někteří namlouvali veřejnosti, že teď už si konečně vládneme sami a bez penězovodu na Slovensko raketovou rychlostí poletíme už jen k růžovým zítřkům.

Bruselské jednání muselo být velmi tvrdé. O tom svědčil nejen zarputilý Cameronův výraz obličeje, ale i nervózní nálada okolí. Prakticky bez zaznamenání byl přejit nehorázný výrok Nigela Farage na adresu naší země. Pronesl něco ve stylu – tak se podívejte, kam jsme to dopracovali. Náš premiér, premiér Velké Británie se chodí prosit nějaké České republiky, malé České republiky. A tenhle anglický „gentleman“ byl a je vzorem některých našich politiků! Právě takoví fešáci mě utvrzují v názoru, že Evropská unie má smysl a že bez ní bude mnohem, mnohem hůř!

František Laudát, předseda Poslaneckého klubu TOP 09

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.