Laudát (TOP 09): Probíhají války, které jsou nedůstojné normálních lidí, to vám řeknu na rovinu

25.10.2016 20:20

Projev na 50. schůzi sněmovny 25. října 2016 k Vládnímu návrh zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví:

Laudát (TOP 09): Probíhají války, které jsou nedůstojné normálních lidí, to vám řeknu na rovinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Ovšem dohoda panu ministru byla, že víceméně nejcitlivější část, která tady na to byla nalepená, že ve Sněmovně pozměňovacími návrhy, tak se řešit nebude. Nicméně to ještě neznamená, že problém neexistuje. Problém existuje. Jinými slovy. Jestli chcete mít bezpečnou zemi, připravenou infrastrukturu pro letiště nebo leteckou infrastrukturu, tak musíte to mít majetkově vyřešeno.

Tam probíhají války, které jsou nedůstojné normálních lidí, to vám řeknu na rovinu. Ono stačilo, co tady kdo vykřikoval z jednoho či z druhého tábora. A ať mi nikdo neříká ve shodě. My jsme zažili nějaké uzavřené jednání hospodářského výboru, které se netěšilo příliš velké pozornosti, ale nám to tam stačilo. Ta ministerstva, jejich vyslaní zástupci se tam neshodli.

A je jiná interpretace, že tady nepřicházely žádné další návrhy. To že nepřicházely oficiálně, neznamená, že tady nejsou načteny. Ta situace je jinak. Samozřejmě opravdu se pokusíme v nějaké shodě, protože tady jde o věcný problém. Já nevím, jestli tady chcete některé pozměňováky schválit, co se týká té nápravy majetkové, já bych ji jako první přivítal, tak vás upozorňuji, že skutečně hrozí riziko, že ti lide se budou - a zřejmě úspěšně - bránit u soudů, možná u arbitráží. Nevím za této situace, kdy nemáme na stole nějaké řešení, které by vedlo k tomu, že nepoškodíme nikoho majetkově v tom výkonu leteckých činností, tak do toho se pouštět. Bohužel měl to někdo řešit dávno, měl to řešit teď. Ale když do dneška není úplně jasné - ta Líně, to je velmi nešťastné, co se tam děje. My takhle prostě přijdeme pro obranu, pro potenciál - tak já tedy nevím, co s tím dál. Ale myslím si minimálně, že i by se tím měl zabývat bezpečnostní výbor.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…