Laudát (TOP 09): Šlechtová nebo Wagenknecht? Nebo že by Babiš?

19.04.2015 16:26

Paní ministryni Šlechtové došla s prvním náměstkem ministra financí Babiše Wagenknechtem trpělivost. Jeho tzv. audit zavinil, že Česko nemůže čerpat dotace z EU v novém programovacím období.

Laudát (TOP 09): Šlechtová nebo Wagenknecht? Nebo že by Babiš?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Kdo měl možnost poznat mediálního Mydláře české korupce Wagenknechta, příliš překvapen není. Chtělo by se slovy klasika z kultovní Pyšné princezny zvolat: „Poznávám tě jasná!“. Wagenknechtovy spisky vydávané za audity by byly k smíchu, pokud by za nimi nenásledovaly hrozby velkých finančních ztrát veřejného sektoru, policejní zásahy, vyšetřování lidí, kteří sotva chápou, co se děje a logicky tučná sousta pro právní zástupce. Ani mě nepřekvapuje, že Lukáš Wagenknecht nereagoval na připomínky Ministerstva pro místní rozvoj a rovnou svůj spisek poslal do Bruselu. Paní ministryně bude mít velmi obtížnou úlohu vysvětlit, koho ministr Babiš zaměstnává na pozici prvního náměstka. Do skládačky Wagenknechtovy akce snad chybí už jen v předstihu obeznámená média. Proč o tom píšu? Vzpomeňte si na předloňský rok a projekt výstavby metra z Dejvic do Motola. Stejný protagonista, stejný scénář. Jenže tehdy si vysloužil u Babiše ostruhy. Pokud pan vicepremiér Babiš není sebevrah, tentokrát si jeho někdejší korupční bijec vyslouží kopačky.

Poslední akce Wagenknechta však svědčí o chaosu, který se zjevně na Ministerstvu financí viditelně šíří. Zatím byli vyhozeni Wagenknechtovi podřízení. Ale pan Babiš, jako obvykle, neměl šťastnou ruku. Asi spěchal do USA za Bloombergem a do cesty se mu připletl ke své smůle jakýsi Gulászi. Nejen toho to stálo místo.

Zvěsti o profackovaném Wagenknechtovi pan vicepremiér razantně popřel. Určitě bude poslance koncem dubna při jednání Sněmovny zajímat, jak je možné, že klíčový dokument odejde z Ministerstva financí zřejmě bez vědomí ministra? Nebo snad Babiš chce zarazit eurodotace ? A co na to premiér Sobotka? Jak dlouho bude chaotizaci resortu financí nečinně přihlížet? Myslím, že nadešel čas, aby šéfredaktor Léko z Lidových novin vydal pokyn k sepsání úvodníku na téma Wagenknecht. Jinak se Andrej Babiš nestačí divit, co mu auditor Wagenknecht ještě nadrobí. Nejen jemu, ale i této zemi.

František Laudát, poslanec TOP 09

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…