Laudát (TOP 09): Takovou dezorganizaci Sněmovny nepamatuji. Pan Babiš si jede někam rozdávat koblihy...

27.05.2016 11:45

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny 27. května 2016:

Laudát (TOP 09): Takovou dezorganizaci Sněmovny nepamatuji. Pan Babiš si jede někam rozdávat koblihy...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda sněmovny Jan Hamáček a František Laudát

Paní místopředsedkyně, promiňte, ale ti, kteří se tady chovají arogantně a pohrdlivě vůči Sněmovně, se tady baví a nezlobte se na mě, ale takovouhle dezorganizaci Sněmovny já nepamatuji. Tady chybí předkladatelé, na písemné interpelace se ministři neobtěžují, pan premiér (nyní také diskutuje s předsedajícími) není schopen donutit, aby ministři jeho vlády plnili základní politickou a demokratickou úlohu. Pan Babiš si jede někam rozdávat koblihy, nebo co. To je jeho preference. Vzpomínám si, když jsme tady argumentovali u zákonů, tak jsme jen podle Babiše žvanili. A myslím, že to byli poslanci vaší koalice, kteří nám vypočítávali, kolik stojí hodina Sněmovny.

Považuju za naprosto nepřijatelné, aby následující zákony tady byly projednávány. To se týká toho, kde je hmotná nouze, peněžní oběh, nabytí nemovitých věcí, celní zákon, zákony související. Nezlobte se na mě, já dávám procedurální návrh, aby tyto zákony – bod 156, 157, 158, 159 – bych poprosil, byly přerušeny do přítomnosti ministra financí, pokud to neprojde, nebo předtím ještě do příštího úterý.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…