Lebduška (Svobodní): Jak chutná bolehlav

04.02.2014 7:24

Demokracie nebude dokonalá, pokud se na ní nebudou podílet otroci a lidé, kteří zradí i třebas za drachmu, prohlašoval ironicky kolem r. 404 Thérámenes v Athénách. Bylo mu to houby platné a na závěr zkonstruovaného procesu musel vypít pohár bolehlavu.

Lebduška (Svobodní): Jak chutná bolehlav
Foto: Svobodní
Popisek: Josef Lebduška

Od té doby uplynula spousta času a i my se stále potýkáme s demokracií. Sice nemáme otroky, ale ty, kteří zradili za mrzký peníz své kamarády, přátele i rodinu, ty necháváme podílet se naší demokraci.

Čekají nás v květnu význačné volby. Do parlamentu, který nemá stát, ani vlajku, ale má ministra zahraničních věcí. Má i nemá prezidenta, kterého mnozí chválí a přičítají mu charizma mokrého hadru. Tento stát nestát má i své diplomaty. Evropská zahraniční službu EEAS/SEAE vedenou baronkou Ashtnovou, jinak aktivistkou strany práce.  Z toho by se dalo usuzovat, že i baroni pracují a zřejmě na tom něco bude, protože jak je známo, i před svým jmenováním paní baronka pobírala plat. Bohužel jak se ukázalo, bylo to od sovětské KGB. Paní baronka popřela, že by věděla, od koho ty peníze byly a zřejmě ani neví za co. Jak pozoruhodná shoda. Jeden český politik také prohlásil, že nevěděl o tom, že lidé nemohou cestovat, protože mu to nikdo neřekl. Zřejmě také pobíral peníze, ovšem jenom od rodné sestry KGB a taky asi nevěděl za co.

Ale zpět k bruselské diplomacii. Ta vznikla v r. 2010, má asi 3400 zaměstnanců a zastoupení ve 140 státech světa. Povětšině tam, kde mají zastoupení i členské státy EU. Doposud však nebyly zaznamenány žádné výsledky bruselské diplomacie, a není se čemu divit, vždyť nemá ani žádné pravomoci. Tedy, nějaké má. Ročně utratí přes 14 miliard korun vybraných od daňových poplatníků a jedním z výsledků je to, že při melanéském zastoupení EU na souostroví Vanuatu - taky se musíte kouknou na mapu,  -, vybudovala hřiště na kriket. K tomu za tři miliardy větrnou farmu na výrobu el. energie.  Dodnes v ní nebyl vyroben ani kilowat, co je s hřištěm to nikdo neví, protože toto zastoupení EU bylo zrušeno. Rovněž nikdo neví, co kromě utrácení peněz, mělo tohle zastoupení EU na činnosti.

Je pravdou, že bruselskou byrokratickou hydru čekají těžké chvíle. Kdysi slavnostně vyhlásila Pakt stability a růstu, který tak nějak nevyšel. Místo růstu se dostavila dluhová krize a hospodářská stagnace. Proto na základě Lisabonské strategii měla unie v roce 2010 být „nejkonkurenceschopnějším a nejdynamičtějším znalostním hospodářstvím na světě, které vytváří více lepších pracovních příležitostí“. Bohužel ani tohle nevyšlo a v roce 2013 byla EU nejzadluženější a nejméně rostoucí oblastí světa. Navíc britská vláda pod vedením D. Camerona usilovně hledá spojence pro evropské reformy a zkrocení byrokracie v Bruselu. Camerona ovšem zase tlačí euroskeptická strana UKIP pod vedením Nigela Farageho, která je pro ukončení členství Británie v EU a získává pro tuto myšlenku mohutnou podporu britských občanů. A tak bude v Británii vyhlášeno referendum o setrvání v EU.

Také v celé Evropě nabývají proti unijní nálady na síle. Tábor euroskeptiků posílila už i bavorská Křesťansko-sociální unie (CSU), ve hře je protibruselská Alternativa pro Německo a i kancléřka Merkelová má k Bruselu stále víc výhrad. Ve Francii Národní fronta Marine Le Penové, na Slovensku Sloboda a Solidarita, italské protibruselské Hnutí 5 hvězd Beppe Grilla, polská strana Práva a Spravedlnosti, protibruselská strana Praví Finové. Ti všichni prosazují odklon od bruselské byrokracie, od snahy o stále větší regulaci pomocí různých bankovních unií a fiskálních paktů. Prosazují myšlenku silných a svobodných národních států, které budou spolupracovat.  Není se čemu divit. Klesající ekonomika, podvody s globálním oteplováním, nařizování lepení energetických štítků na domy a byty, zákaz klasických žárovek, a jiné. Nesmyslná nařízení, která poškozují ekonomiku a občany EU, jsou vydávaná nikým nevolenou EK, která připomíná spíše sdružení lobbistů, než komisi pracující pro blaho Evropanů. Časy pohody EP složeného z lidovců, sociálních demokratů a liberálů doplněného pokrokovými postkomunistickými formacemi či radikálními „zelenými“ neobolševiky, ty jsou pryč.

Tedy v květnu vzhůru do voleb.  Pro jistotu, nevíte někdo jak ten bolehlav chutná? To kdyby euroskeptici nevyhráli.

Josef Lebduška,
člen Republikového výboru Svobodných 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…