Lebloch (SPO): Názor nevzdělance

23.03.2017 9:41

Jako člen ČSSD jsem prošel mnoha politickými funkcemi (radní, místostarosta, krajský zastupitel). Když jsem vloni vystoupil z ČSSD, se kterou jsme, na rozdíl od jiných měst, v Luhačovicích vyhrávali volby, ale nikdo si toho na okresní ani krajské úrovni moc nevšímal, myslel jsem, že už se nebudu politicky angažovat tak, jak jsem byl doposud zvyklý. Byl jsem ale osloven s nabídkou účasti na kandidátku Strany Práv Občanů do krajských voleb ve Zlínském kraji.

Lebloch (SPO): Názor nevzdělance
Foto: SPO
Popisek: Mgr. Roman Lebloch

V podstatě jsem se svým souhlasem neváhal a že to nebyl špatný krok, ukázal volební výsledek 8,3 % v našem krásném lázeňském městě.

Do ČSSD mě kdysi přivedla právě osobnost Miloše Zemana a jeho přímé názory. Jsem rád, že poukazuje na nebezpečí různých pseudoelit, které nikdo nevolil, ale které by nás chtěly řídit. Do toho se objeví rozhovor s jistým knězem, který nebude kandidovat na prezidenta, protože by nebyl zvolen díky tomu, že větší část národa jsou nevzdělanci a prostí lidé neznají jeho kvality.

Je pravda, že jsem vysokou školu vystudoval za socialismu, ale nutno podotknout, že tehdy nebylo možné získat titul za několik týdnů, jak to vidíme v současné době. Jsem sice nevzdělanec podle tohoto pána, protože bych ho nevolil a volím Miloše Zemana, ale to mě nebolí. Ale možná se dovedu více vcítit, jako prezident Zeman, do pocitů třeba horníků z OKD, kteří chtějí za tvrdě vydělané peníze prožít slušný život a teď je jim to znemožněno díky tunelářům, kteří jsou hvězdami společenských rubrik „z vyšší společnosti“, zatímco běžní pracující jsou hvězdami tak akorát rubrik „z černé kroniky“.

Věřím, že různí kandidáti na prezidenta by těmto pracujícím filozoficky perfektně zdůvodnili, proč tomu tak je a proč to tak musí být, ale toho se bohužel nenají.

Je potřeba poděkovat prezidentu Zemanovi také za názory na neřízenou migraci, která opravdu Evropu ohrožuje, to si normální lidé uvědomují.

Ještě tady vystupuje poslanec Kalousek, který označí prezidenta za bezpečnostní riziko. Nebylo ale spíše bezpečnostním rizikem Kalouskova účast ve vládě, kdy střední třída se stávala chudší a chudí ještě chudšími? Nehrozil tehdy spíše sociální výbuch, který by byl větším rizikem, než to, když se Zeman zeptá na názor občanů nebo tento názor tlumočí. Čtenář, nechť si odpoví. Prezident byl velmi diplomatický i v tom, že vedení EU označil za druhou ligu. Domnívám se, že u nás v kraji by toto vedení  nemohlo řídit ani okresní přebor.

Upřímně řečeno, nedovedu si představit, že by prezidentem byl někdo jiný než Miloš Zeman. A koncert na hradě z pokladů české klasiky byl krásný.

Mgr. Roman Lebloch
ředitel ZŠ Luhačovice, radní města Luhačovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.