Lepka (TOP 09): Zpytuje Babiš svědomí nebo jen hledá politické body?

20.05.2016 10:56

Do dnes si jí nevšímal, ale těsně před krajskými volbami si na ni vzpomněl. Řeč je o budově bývalého justičního paláce v Uherském Hradišti, kde byla svého času nechvalně známá komunistická věznice.

Lepka (TOP 09): Zpytuje Babiš svědomí nebo jen hledá politické body?
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Na ní se teď Andrej Babiš snaží nahnat politické body. O osudu budovy jednají představitelé města už po desetiletí, a to bez ohledu na politickou příslušnost. Teď o její opravě mluví bývalý zástupce režimu, který má na svědomí politické procesy, jejichž oběti trpěly v těchto zdech.

Jednou z možností využití budovy bývalé věznice je zřízení muzea obětí totalitního komunistického režimu. Tato snaha si zaslouží naši podporu. Je však na pováženou, když s podporou zřízení muzea totality vyrukuje bývalý prominentní komunista. Někdejší aktivní podporovatel totalitní moci, která mučila a vraždila v hradišťské věznici nevinné občany. Právě různí „Burešové" měli největší zásluhu na těchto zmařených lidských osudech. Možná se v Babišovi hnulo svědomí. Nebo se jedná o další planý slib, kterým nikoho nezarmoutí.

Rekonstrukce budovy a její nové smysluplné využití závisí na jednání a záměrech ministerstva spravedlnosti, které je majitelem objektu a na finančních možnostech případného investora. Podpoříme smysluplné využití objektu, včetně zřízení muzea v některé z částí budovy. Zároveň je však třeba zamezit případným snahám developerů o zřízení nákupního centra nebo podobných vysloveně komerčních projektů, které na toto místo nepatří.

Ivan Lepka, TOP 09 Uherské Hradiště

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…