Liberecký kraj: Mladí volejbalisté dostali diplomy za úspěchy v sezóně 2013 - 2014

23.09.2014 5:44

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta a jeho statutární náměstkyně Zuzana Kocumová minulý týden přijali v sídle kraje mladé volejbalisty.

Liberecký kraj: Mladí volejbalisté dostali diplomy za úspěchy v sezóně 2013 - 2014
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

V multimediálním sále se tak sešli sportovci z TJ VK Dukla Liberec, TJ Lokomotivy Česká Lípa, TJ Slavia Liberec a TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou se svými trenéry, aby připomněli své úspěchy v sezóně 2013 -2014. Statutární náměstkyně Zuzana Kocumová jim za skvělé výsledky předala diplomy.

Družstvo žáků, ročníky 1999 a mladší, pod vedením Jaroslava Linharta a Josefa Smolky zvítězilo v turnaji družstev Krajských center mládeže při 19. ročníku memoriálu Richarda Myslíka v Hradci Králové. Dalšími oceněnými byli chlapci a dívky z Volejbalové akademie Dukly Liberec. Ta vznikla v roce 2011 a o rok později se připojila i TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Členská základna se tak výrazně navýšila a postupně se propojila volejbalová základna po celém Libereckém kraji.

V rámci rozvoje tohoto výjimečného francouzského modelu výchovy se realizátoři zapojili do projektu „Barevný minivolejbal“, který pod záštitou Českého volejbalového svazu nabízí i nejmenším dětem možnosti herního využití. Minivolejbal má několik kategorií a je určen pro děti ve věku od 6 do 12 let, které soutěží ve dvou až tříčlenných družstvech. Právě v této variantě mladí volejbalisté dosáhli mimořádných výsledků.

Ze zářijového mistrovství ČR ve volejbale juniorů si liberecká Dukla přivezla dvě zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile a stala se tak nejúspěšnějším oddílem České republiky.

„Diplomy jsem předala dvaatřiceti mladým úspěšným sportovcům jako poděkování za skvělou reprezentaci Libereckého kraje ve volejbale. Přeji jim, aby je nadšení a úspěchy provázely i ve „velkém“ volejbale,“ řekla náměstkyně Kocumová.

Markéta Dědková       
oddělení tiskové a vnějších vztahů
Krajského úřadu LK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.