Libor Rouček jednal v Bruselu s Viktorem Juščenkem

20.03.2014 13:02

Europoslanec a místopředseda Evropských sociálních demokratů Libor Rouček se dnes, 19. března, setkal v Bruselu s bývalým ukrajinským prezidentem Viktorem Juščenkem.

Libor Rouček jednal v Bruselu s Viktorem Juščenkem
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Mluvili spolu o možnostech řešení ukrajinské krize po ruské anexi Krymu. Juščenko a Rouček se v rozhovoru shodli na nutnosti jednotného a silného postoje Evropské unie, včetně ekonomické a politické podpory pro kyjevskou vládu.                                                                                                                    

Dále bychom vám chtěli sdělit, že europoslanec Libor  Rouček bude ve dnech 21. - 22. březnana oficiální návštěvě Moldávie. Tato země je, vzhledem k přítomnosti ruských vojsk na separatistickém a mezinárodně neuznaném Ponděstří, jehož představitelé v současnosti volají po připojení k Rusku, bezprostředně ohrožena situací na Ukrajině. Rouček bude v Kišiněvu jednat mimo jiné s premiérem Iurijem Leancou, prezidentem Nicolajem Timoftim, předsedou parlamentu Igorem Cormanem a s dalšími představiteli proevropské vládní koalice.       

Libor Rouček je místopředsedou Evropských sociálních demokratů (druhé největší frakce v EP) pro zahraniční politiku a oficiálním zpravodajem Evropského parlamentu pro vztahy EU-Rusko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Libor Rouček - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích