Lidinský (Úsvit-NK): Ne dýka, ale saracénská šavle do zad

03.12.2015 15:09

Pokud se prokáže obvinění Ruského prezidenta Vladimíra Putina o ropných obchodech Turecka s Islámským státem, musí to mít pro tohoto nedůvěryhodného spojence NATO dalekosáhlé důsledky.

Lidinský (Úsvit-NK): Ne dýka, ale saracénská šavle do zad
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Prezident Turecka Erdogan sice tato obvinění vytrvale odmítá, ale obávám se, že satelitní snímky a další důkazy, které Kreml na tiskové konferenci předložil, hovoří jasně. Navíc určitě není od věci připomenout, že syn Erdogana Bilal je majitelem hned několika plavebních společností a kontroluje vývoz ropy z míst ovládaných Islámským státem. Zdá se to jako dokonalý rodinný podnik

Není to dýka do zad nám spojencům v boji proti mezinárodnímu teroru, je to přímo saracénská šavle. Turecko se opět ve světě ukazuje jako nedůvěryhodný spojenec, který se nezdráhá podle všech indicií s vidinou zisku a ve jménu Alláha obchodovat s krvavou ropou od Islámského státu.

Vedení NATO by mělo se mělo vážně zabývat působením Turecka v organizaci. EU by také měla neprodleně zastavit finanční pomoc na řešení migrační krize ve výší 500 milionů Eur, které Turkům přislíbila a zrovna tak premiér Sobotka by měl okamžitě stopnout oněch avizovaných 400 milionů korun, o které okradl české důchodce na úkor tureckých kšeftařů s lidským neštěstím.

Jednou rukou podporovat Islámský stát, bombardovat Kurdy a druhou rukou brát peníze na uprchlíky, které IS vytváří, je vážně za hranou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…