Lidinský (Úsvit): Zrušení Pohraniční policie bylo ukvapeným a chybným krokem

08.08.2015 10:30

Nominační projev Miroslava Lidinského na předsedu strany!

Lidinský (Úsvit): Zrušení Pohraniční policie bylo ukvapeným a chybným krokem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalý bojovník české armády Miroslav Lidinský, jenž v Afghánistánu přišel o nohu

Dámy a pánové

nejprve mi dovolte poděkovat Markovi Černochovi a všem, kteří dokázali otevřít Úsvit nám ostatním, abychom se mohli stát řádnými členy strany. Dále mi dovolte poděkovat za všechny nominace, které jsem od Vás získal. Velmi si vážím příležitosti kandidovat na předsedu parlamentní strany, která není omezena žádnými závazky vůči kmotrům, oligarchům ani bruselským evropským stranickým sekretariátům, k nimž tak rád vzhlíží například náš současný premiér.

Díky Markovi Černochovi a Vám všem se stalo něco neuvěřitelného. Ve sněmovně je teď opravdu svobodná demokratická síla. Nejlepším příkladem toho je, jak poslancům Úsvitu podařilo zabránit zvýšení ceny plynu o 10% navzdory energetické loby. Je mnoho dobrého za co Úsvit bojuje a o čem se bohužel tak málo mluví.
Úsilí Jany Hnykové za nápravu Drábkovy asociální pseudoreformy hendikepovaných.

Snaha MUDr. Jiřího Štětiny o lepší hospodaření ve zdravotnictví a dohledání odpovědnosti za krádež letecké záchranné služby.

Cíl doktora Silora Augustýna Andrleho prosadit státem placené plavecké výcviky pro děti ve druhých a třetích třídách, abychom nepatřili k národům s největší dětskou otylostí.

Boj Marka Černocha za zkrocení exekutorské lobby zavedením teritoriality exekutorů.

Prosazování vyšetřovací komise miliardové krádeže stavební společnosti Eurovia na D47 Olgou Havlovou a velké úsilí Petra Adama za nezávislost Energetického regulačního úřadu a nezvyšování cen energií.

Dalo by se dlouho pokračovat a proto je všem, kteří za Úsvit bojují, třeba upřímně poděkovat. Je to užitečná, ale nevděčná a málo propagovaná práce, která by média měla zajímat více, než populistické a líbivé výkřiky bývalých členů, kteří nerespektují demokratické hlasování.

Z úsilí poslanců mi však dovolte vyzdvihnout ještě jednu aktivitu. A to činnost Karla Fiedlera, který v rozpočtovém výboru prosazuje návrh Pavla Kohouta na zákaz zvyšování daní finanční ústavou. Dle mého jde o strategickou aktivitu. Pravicové parlamentní strany zdiskreditovaly ochranu ekonomických liberálních hodnot, a tak levice nemá žádnou věrohodnou opozici. A za druhé je nositelem návrhu uznávaný liberální ekonom Pavel Kohout, který byl zakladatelem Úsvitu.

A právě Úsvit byl na jedné straně první, kdo upozornil na riziko islámské imigrace, ale na straně druhé toto varování zcela zdiskreditovala populistická prezentace jednotlivců. Jsem voják a setkal jsem se v Afghánistánu s tím, o čem se v ČR v poslední době tak vášnivě debatuje. Islámský radikalismus je pro panevropskou civilizaci hrozbou již od raného středověku. Nicméně pro naši kulturu je zcela nepochopitelná agresivita sebevražedných islámských radikálů, kteří ve jménu Alláha vraždí nejenom křesťany kdekoliv na světě.

Souhlasím s egyptologem doktorem Miroslavem Bártou, který dle mého názoru právem srovnává úpadek naší současné civilizace s civilizací egyptskou, či římskou. Úpadek, který se stejně jako v minulosti projevuje neschopností bránit svou identitu, včetně kultury.

Před svým působením u speciálních policejních a armádních sil, jsem byl příslušníkem Pohraniční policie. Dnes jsem přesvědčen, že její zrušení bylo ukvapeným a chybným krokem. Řada států EU není nejen schopna řádně hospodařit, ale ani řádně chránit své, potažmo naše, evropské hranice. Pokud máme jako stát s více než tisíciletou tradicí obstát, musíme být schopni své hranice chránit. Nejen před nelegálními imigranty z Afriky, Asie, či Blízkého východu, ale i před potencionálními imigranty z bývalých států Sovětského svazu, zejména při eskalaci bezpečnostních rizik na východ od nás.

Potřeba chránit vlastní hranice, však může nastat i například při pádu eura. Naše Česká koruna je v nestabilní Evropské unii velikou předností, kterou však bez ochrany hranic při pádu eura neubráníme. Úsvit musí donutit vládu k zavedení účinných postupů jednak při ochraně českých hranic, například po vzoru Austrálie, ale i dalších postupů při deportaci imigrantů z našeho území, například po vzoru USA.

Vláda ČR není schopna vyřešit problém ubytoven pro nepřizpůsobivé,  natož aby mohli mít občané důvěru, že dokáže efektivně vyřešit problém ubytoven pro imigranty. Konec konců v Moravskoslezském kraji tyto problémy již začínají splývat.

Abychom však v nátlaku na vládu uspěli, musíme dle mého nastartovat široké občanské vzepětí slušných lidi, takzvaně zespoda. A k tomu potřebujeme vedle opoziční práce ve sněmovně i hodně tvrdé a usilovné práce v každém menším městě a věrohodné partnery. Úsvit již úspěšně spolupracuje s Blokem proti islámu docenta Konvičky a s tímto spolkem by měl podle mého názoru intenzivnější a co nejtěsnější spolupráci dále rozvíjet.

Jsem přesvědčen, že pokud společně objedeme republiku a vytvoříme kluby jakési národní koalice v každém okrese, máme šanci stát se silou, která donutí vládu opravdu jednat.

Dámy a pánové, doufám, že se Marek Černoch stane 1. místopředsedou Úsvitu a s Vámi společně vytvoříme z Úsvitu sílu, která dokáže hájit národní zájmy naší země. V tuto chvíli je rozhodnutí na Vás.

Děkuji za pozornost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…