Lídrem evropské kandidátky Věcí veřejných je Radek John

25.02.2014 12:13

Na dnešní tiskové konferenci představil předseda strany Jiří Kohout lídry kandidátky strany Věci veřejné pro volby do Evropského parlamentu.

Lídrem evropské kandidátky Věcí veřejných je Radek John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Číslo jedna je spisovatel, publicista a scénárista Radek John, jehož doplní na druhém místě stranické kandidátky herečka Simona Chytrová.

Radek John kandiduje do Evropského parlamentu za všechny, kdo jsou proti překotnému přijetí eura v ČR a proti přijímání dalších finančních závazků vůči Bruselu. "Euro prodává řeckou kvalitu za německé ceny. Eurohujerské nerozvážné přijetí eura u nás by přineslo pokles vývozu, růst nezaměstnanosti a cen. Zdražování proběhlo všude a je třeba mu zabránit," řekl John na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně. Poslanci VV v návaznosti interpelují vládu s konkrétními dotazy, zda ministři mají k dispozici expertízy dopadu přijetí Eura a fiskálního paktu na ČR.

Dvojkou na kandidátce strany je komunální politička, herečka a kostýmní výtvarnice Simona Chytrová. Její prioritou je přiblížit Evropskou unii českému občanovi tak, aby rozhodoval on a ne byrokrati v Bruselu.

Poslanec VV a místopředseda strany David Kádner na tiskové konferenci připomněl, že VV jsou parlamentní stranou, která v minulém ale i tomto volebním období bude zastávat eurorealistický postoj. "VV jako jediná strana ve sněmovně hlasovala proti eurovalu, který pro ČR znamená poslat až 310 miliard na záchranu krachujících bank a států."

John též připomněl, jak málo se v ČR ví o bruselské politice plné nehospodárných rozhodnutí, které nazývá eurotunely. V případě volebního úspěchu, slibuje občanům ČR online zpravodajství ze zákulisí EU o rozhazování peněz z unijního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…