Línek (KDU-ČSL): Do Litomyšlské nemocnice zamíří mnohamilionové investice

15.02.2015 12:34

Litomyšlská nemocnice zůstává jedním ze základních kamenů akutní lůžkové péče v kraji. V krátké době bude zmodernizována díky mnoha investicím v řádu několika desítek milionů korun.

Línek (KDU-ČSL): Do Litomyšlské nemocnice zamíří mnohamilionové investice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Roman Línek na jednání rady

Takové zprávy si vedení města a zástupci mikroregionu Litomyšlsko vyslechli při setkání s prvním náměstkem hejtmana se zodpovědností za zdravotnictví Romanem Línkem a představenstvem nově vzniklé společnosti Nemocnice Pardubického kraje.

V Litomyšlské nemocnici již probíhá projekt zateplení pavilonu interního oddělení za dvacet milionů korun, jehož prohlídka byla součástí setkání. V příštím roce stejnou rekonstrukcí projde i budova ředitelství. „V současnosti se dokončuje projekt na modernizaci přístrojového vybavení z evropských fondů za dvaadvacet milionů korun,“ uvedl první náměstek hejtmana Línek.

Zanedlouho bude rovněž dořešena situace ohledně Léčebny dlouhodobě nemocných, která je umístěna v již nevyhovujících prostorech vily Klára. Přesune se do zmodernizovaného pavilonu interního oddělení přímo v areálu nemocnice. "Ke stěhování dojde letos nebo v příštím roce. Budou s tím spojeny i další drobné investice. Chceme, aby se jednalo o dlouhodobé řešení na několik desítek let a aby pacienti i jejich blízcí měli co nejkvalitnější prostředí,“ uvedl první náměstek hejtmana Línek.

Společně s představenstvem Nemocnice Pardubického kraje zároveň představitele města v čele se starostou Radomilem Kašparem a mikroregionu Litomyšlsko ujistil, že i do budoucna nadále zůstane pět nemocnic akutní lůžkové péče v Pardubickém kraji. „Litomyšl je jedním ze základních kamenů. Zdejší nemocnice má kvalitní potenciál. Z uvedených investic je patrné, že počítáme s jejím rozvojem. Musí se však jednat o koncepční záležitost a logické investice. Jednotlivé nemocnice si již nesmí konkurovat, ale musí se navzájem doplňovat, aby z toho profitoval celá společnost a pacienti,“ řekl generální ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.

Setkání v Litomyšli bylo prvním ze série pravidelných schůzek s vedením měst, v nichž sídlí pracoviště Nemocnice Pardubického kraje. „Po sloučení nemocnic již města nemají zastoupení v zeštíhlené dozorčí radě. Proto jsem se rozhodl, že se budeme dvakrát ročně scházet se zástupci místních samospráv, abychom je informovali o aktuální situaci a o plánovaných investicích,“ uvedl první náměstek hejtmana Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …