Linek (Soukromníci): Humor v reklamě? V tomto případě jde spíše o výsměch

27.02.2017 11:34

Mám rád dobrou reklamu. Pokud možno vtipnou a inteligentní, nevadí mi ani nějaké ostřejší slovo nebo nějaká nahotinka. Reklama má být svobodná a bez cenzury. Dobrá a kvalitní reklama slouží propagaci a tedy co nejúspěšnějšímu prodeji.

Linek (Soukromníci): Humor v reklamě? V tomto případě jde spíše o výsměch
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Billboardy, media, tisk a na co další si vzpomenete, však aktuálně okupuje reklama, která nepomáhá výrobku či službě obstát v konkurenčním prostředí. Jde o propagaci produktu, na kterém díky špatnému a šikanujícímu zákonu o EET profituje pár hráčů. Několik málo firem (karty byly již možná rozdány dopředu) si tak mastí kapsu na zákonné šikaně jiných. Tato reklama je velice hloupá a leckdy se vyloženě vysmívá těm, kteří si tento produkt musí ze zákona pořídit.

Co říci ke sloganům „S naší pokladnou ušetříte“, „Pokladna MarkEETa je váš poklad na léta“ či „Vydělávejte na EET s eKasou“. Jak to asi musí působit na živnostníky, kteří si povinně a leckdy za cenu ohrožení živnosti musí tento produkt se skřípěním zubů pořídit. Napadá mne paralela se situací, že by bylo uzákoněno, že každý občan musí vypít povinně deset piv denně. V takovém případě by se zřejmě objevila hesla typu „Koupí piva u nás ušetříš“. Pevně doufám, že se jedná o dočasný stav.

Ladislav Linek,
místopředseda Soukromníků

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…