Linhart (STAN): Když se řeší kraviny, není čas na podstatu

04.08.2016 13:15

Skoro už mě ani nebaví číst noviny či koukat na televizi. Každý den tam vidím věci, které absolutně nechápu. Jistě v tom nejsem sám.

Linhart (STAN): Když se řeší kraviny, není čas na podstatu
Foto: archiv Zbyňka Linharta
Popisek: Zbyněk Linhart, senátor za STAN

Bohužel, nečíst zprávy mi moc nepomůže. Jsem dost v Praze a tam to vidím na živo a v mnohém ještě z větší blízkosti. Je to jiný svět. A jak mám být optimista…? Mnohé věci mi hlava nebere.
 
A právě nyní, když kouknu na internet a vidím hned tři blbosti.
  • Ministerstvo dopravy resp. jeho organizace budou utrácet miliony za propagaci dopravních staveb. To asi abychom měli pochopení za "raketově rychlou" výstavbu dopravní infrastruktury v ČR…!? Konečně přišli na to, čím to je…
  • Stát bude rekonstruovat hotel Thermal v Karlových Varech. V tom městě je málo hotelů, tak co by stát opět neutratil nenávratně stovky milionů…!? (mluví se o minimálně půl miliardě).
  • Ministr Mládek chce "půjčit" OKD v první fázi minimálně miliardu korun. ČR si sama ve velkém půjčuje i v době prosperity má schodkový rozpočet v desítkách miliard ročně. Tak co bychom opět nenalili někam pořádný balík? Kdo se zase asi nakapsuje?
To nemají co dělat? Nemáme hromadu starostí, které by se měly racionálně řešit?
 
A ještě na to přijmou další tisíce úředníků… Často je potkávám. Tři tituly před jménem, minimálně jeden za jménem, ze školy rovnou na úřad. Zkušenost žádná, schopnost naslouchat nulová, ambice a sebevědomí nekonečné. Takto si někdo představuje správu země a Vládu?! Já ne!
 
Nechtěl bych kritizovat a psát články, rád bych věci měnil, ale je nás málo. A rozhoduje se hlasováním nadpoloviční většiny. Tak hlavně, že zatím navzdory snaze tisíců teoretiků funguje dobře ekonomika a velká část podnikatelů, organizací a lidí, co pracují, odvádí daně.
No, a než jsem odeslal tuto glosu, překonali to pořádnou bombou a rozvrátili policii.
 
Co s tím? Říkáte si možná mnozí, že od toho máme senátora… Ale já nevládnu, nejsem vládní poslanec, ministr či vysoký úředník. Zatím jen velmi často nehlasuji a nepodporuji tak tyto nesmysly. Vím, že je to málo. Zatím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…