Liptáková (KDU-ČSL): Rodiče dětem a posléze děti rodičům

27.11.2014 6:27

Mezigenerační solidarita a spolupráce byla tématem již druhé konference Evropské unie seniorů (ESU) a Sdružení křesťanských seniorů ČR (SKS ČR), která se uskutečnila 21. listopadu v Praze za přítomnosti místopředsedkyně KDU-ČSL Klára Liptákové.

Liptáková (KDU-ČSL): Rodiče dětem a posléze děti rodičům
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Klára Liptáková (KDU-ČSL)

KDU-ČSL dlouhodobě prosazuje Family friendly opatření, která vedou ke zlepšení finanční situace rodin, usnadnění spojení rodinného a pracovního života, ale také ke stabilnímu důchodovému systému.

KDU-ČSL aktivity seniorských organizací podporuje, považuje seniory za významnou součást společnosti a s Radou seniorů ČR, jejíž součástí je Sdružení křesťanských seniorů KDU-ČSL, podepsala v květnu tohoto roku dohodu o spolupráci.

„Přistupuje k rodině jako ke třígenerační - děti, rodiče a prarodiče. Největším problémem starší generace se jeví osamělost a právě tento problém lze odstranit mezigenerační spoluprací. KDU-ČSL podporuje například projekt Náhradní babička, který nabízí výpomoc v rodinách za drobnou finanční odměnu a včlenění do rodiny a znovunabytí pocitu vlastní prospěšnosti. Další služba je Senior taxi, služba, která by vozila seniory k lékaři jen za režijní náklady. Tento projekt připravuje například nový starosta Prahy 7 Jan Čižinský,“ uvedla při svém vystoupení Klára Liptáková.

Předseda SKS ČR a místopředseda Rady seniorů ČR Václav Roubal připomněl slova kardinála Pietro Parolina: „Tváří v tvář krizi máme všichni sklon uzavřít se sami do sebe. Uzavírají se jednotlivci, rodiny, státy. Je třeba vědět, že zachránit se můžeme jen tehdy, když budeme jednotní, vzájemně solidární a schopní spolupracovat.“

reklama

autor: kdu.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…