Lišková (KSČM): Odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Dobřany je nespravedlivé a nesprávné

11.06.2015 15:54

Stanovisko Zastupitelů PLK za KSČM k situaci v Psychiatrické nemocnici Dobřany

Lišková (KSČM): Odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Dobřany je nespravedlivé a nesprávné
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Krajští zastupitelé za KSČM vyjadřují podporu zaměstnancům Psychiatrické nemocnice Dobřany v kauze proti odvolání pana ředitele MUDr. Vladislava Žižky. Rozhodnutí Ministra zdravotnictví vidíme jako nespravedlivé a nesprávné.

Seriózní politik se rozhoduje na základě podrobné analýzy stavu a případně výsledku šetření.
Je nám jasné, že se jedná o tragédii, kdy psychicky nemocný člověk připraví o život nevinného občana. Situace je o to horší, že se jedná o opakovaný trestný čin způsobený nemocným člověkem.

Selhání zcela určitě není na straně nermocnice, ani na straně odvolaného pana ředitele. Toto tvrzení je podepřeno výsledkem šetření ministerské komise provedeném bezprostředně po tragickém činu v Horní Bříze. Komise konstatovala, že nedošlo v postupu nemocnice k žádnému odbornému pochybení ani porušení zákona.

Domníváme se, že největším problémem je a byla nečinnost pana ministra zdravotnictví po předchozích tragických událostech. V případě smrti knihovnice v Horní Bříze se jedná o alibistické opatření, které neřeší skutečně nastavené podmínky pro duševně nemocné pacienty v České republice. Odvoláním ředitele nedojde ke změně legislativy a vyřešení potencionálního nebezpečí opakování těchto tragických událostí.

Naše znalosti a zkušenosti s působením MUDr. Žižky ve funkci ředitele Psychiatrické nemocnice Dobřany potvrzují jeho profesionální, odborný a zejména manažersky zdatný  přístup k řízení a rozvoji zdravotnického zařízení přímo řízeného ministerstvem zdravotnictví. Důkazem je rozvoj nemocnice a její současné ekonomické výsledky.

Za Klub zastupitelů KSČM:
Zdeňka Lišková, předsedkyně klubu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…