Lobík (TOP 09): Po revitalizaci rybníka dojde i na krumlovský bazén

06.09.2015 12:16

Letošní nebývale slunečné léto přilákalo k vodě větší počet návštěvníků. V Českém Krumlově mohli zájemci o rekreaci u vody nově využít lokalitu Hornobranského rybníka.

Lobík (TOP 09): Po revitalizaci rybníka dojde i na krumlovský bazén
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

„Cílem revitalizace této lokality, která započala koncem roku 2013 a první fáze skončila letos v květnu, bylo navrátit místu jeho relaxační funkci. Projekt iniciovala TOP 09 a jeho realizaci jsme po celou pečlivě sledovali,“ popsal záměr projektu radní Martin Lobík a dodal: „První etapa se zaměřila na vybudování potřebného zázemí, od chodníků, osvětlení, mobiliáře, přes sportovně relaxační beachvolejbalové i multifunkční hřiště, až po nezbytné převlékárny či sprchy. Malé, ale dost možná i velké potěšilo navezení písku na pláž. Podnikli jsme i několik nezbytných opatření ke zlepšení kvality koupání. Šlo především o to zajistit, aby voda byla voda v rybníce vhodná ke koupání.“

Přítok proto posílil nový vrt a v pravidelných čtrnáctidenních intervalech se prověřovala čistota vody.

Hlavní nápor první zkušební sezony má už Hornobranenský rybník za sebou. „Nyní vyhodnotíme několikaměsíční provoz a na základě získaných zkušeností a ohlasů veřejnosti připravíme druhou etapu rozvoje areálu. V ní se například počítá s vybudováním parkoviště pro návštěvníky či instalací vodních atrakcí,“ představuje budoucnost areálu radní.

Revitalizací rybníka však zkvalitnění nabídky koupání nekončí. „Připravujeme i projekt rekonstrukce plaveckého bazénu,“ slibuje Martin Lobík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice