Lodinová (SPO): 2016 byl rok plný překvapení a chaosu. My jsme se s tím rozhodli vypořádat prací

04.01.2016 10:56

Šťastný a veselý Nový rok 2016

Lodinová (SPO): 2016 byl rok plný překvapení a chaosu. My jsme se s tím rozhodli vypořádat prací
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Vážení přátelé,členové a příznivci Strany Práv Občanů,lidé dobré vůle.

Opět uplynul další rok a je tak čas na rekapitulaci. Byl to rok plný překvapení a chaosu, zvratů a nenadálých událostí, nezvratných překvapení a někdy i rozumberoucích dějů.

My, členové SPO Vysočina, jsme se s tím vším ale rozhodli vypořádat prací.

Tak, jak máme i ve stanovách,jsme dál pokračovali v humanitární pomoci. V roce 2014,jsme pomáhali s vydáním sbírky básní studentovi Honzíkovi upoutaném na invalidním vozíku, letos jsme si vzali za cíl pomoci Samíkovi, šestiletému chlapci s plným autismem. Pořádali jsme sbírku víček- tolik trapnou a ponižující záležitost, ale přesto finančně celkem úspěšnou. Abychom upozornili na trable všech, kteří pomáhají těm kteří se bez pomoci blízkých neobejdou, pořádali jsme Den plný her pro Samíka. Byl to den, kdy se zapojily i mateřské školy, seskupení jihlavských maminek a spousta institucí i sponzorů. Ani jednoho zúčastněného nenechal tento den klidným a bez emocí. Vznikla různá přátelství a dohody pomoci mezi lidmi, kteří by se jinak nepotkali.....a my, tak děkujeme ještě jednou všem, za lidský přístup k této problematice.

Rok 2015 jsme ale nezapomněli ani na ženy a matky. Ve Žďáru nad Sázavou jsme pořádali hodně úspěšný Mezinárodní Den Žen. O dva měsíce později, v Novém Veselí, měla premiéru 1. Zástěrová šou, k příležitosti oslavy Dne Matek. Den si všichni užili do sytosti a to, že se nikomu nechtělo domů, svědčilo i tady, že se den povedl.

Na Velikonoční sobotu, jsme se zúčastnili, co-by koordinátoři nevšední akce Maminy Run, ....jedná se o štafetový běh maminek a nejen-napříč republikou. Rok 2014 jsme ,,štafetovali,, ve Žďáru nad Sázavou a letos jsme si vzali za úkol štafety v Jihlavě. Celou akci odstartoval kromě zástupců Jihlavského magistrátu opět olympionik Jan Kůrka, který dodal na důležitosti a profesionalitě této akce, která má svá jasná pravidla. Celý den sportu a kultury přijela podpořit a obohatit i zpěvačka a herečka Michaela Doubravová, a opět je na místě ještě jednou poděkovat všem sponzorům této akce a členům SPO Vysočina za pomoc, díky kterým se pro ostatní stal tento sváteční den nezapomenutelným.

Samozřejmě, nás po celý rok nenechávala v klidu nechutná a sprostá napadání našeho pana prezidenta. To, že plně stojíme za jeho názory a projevy, i když byly mnohdy pro někoho hůře stravitelnější, jsme dokazovali přítomností na všech akcích na jeho podporu. Jsme si vědomi, že lepšího prezidenta, kterého nám zavidí i v některých jiných státech, si musíme bránit a ochraňovat. Tím, že pan Miloš Zeman neuhýbá ze svých zásad a plně si stojí za svými názory, že je stále lidský a náš-český, si získává stále více příznivců i z řad lidí, kteří jej tzv.nemuseli.

On nám všem ukazuje, kterým směrem jít a jak dál jednat, abychom si udrželi nejen to, co máme, ale abychom si zachovali lidskou důstojnost a díky imigrantům, i zdraví a život. Plně souhlasíme s jeho vánočním poselstvím a hlavně s jeho závěrem ,,Tahle země je naše.Tahle země není,a ani nemůže být pro všechny".

Tento nový rok 2016 bude hodně těžký. Musíme chránit nejenom sebe a své rodiny, protože nás čeká spousta nových zákonů a směrnic jak v podnikání, tak změn v mnoha sociálních a finančních odvětvích, kdy se ekonomika dotkne úplně všech.

Dále musíme hlídat své hranice proti všem,kteří nám chtějí přinést zlo a bolest. Zní to jako klišé, ale násilí a teroristické akce v nedalekých zemích, by nás neměly nechat klidnými. Všechny ty hrůzy musíme zastavit, nebo alespoň se snažit jim předcházet a pokud to jen trošku jde, tak je zcela zmařit. A to se týká každého jednoho z nás.

Co se týče politické sféry, tak v tomto roce budou probíhat krajské volby. I naše strana SPO se samozřejmě připravuje. Pokud chceme alespoň troškou přispět k rozhodování o naší zemi, je třeba získat alespoň pár křesel v krajích po celé zemi. Za nedlouho začneme připravovat kampaň a tak bych prosila každého z nás o zapojení a přispění jak prací, tak návrhy a nápady, jak na to. Jde nám přeci všem o jedno. Brblání u piva toho moc nevyřešíme, musíme se dostat do středu dění a to bez tvrdé práce nepůjde.

Přeji vám všem a vašim blízkým hodně zdraví, lásky a štěstí, děkuji za práci v minulém roce a spoustu sil a odhodlání do roku 2016.

Miluše Lodinová, předsedkyně MO SPO Žďár nad Sázavou a místopředsedkyně KV SPO Vysočina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě