Lorencová (ANO): Nikdo není schopen odpovědět

13.07.2017 18:05

Interpelace poslankyně Jany Lorencové ve věci kauzy Diag Human na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

Lorencová (ANO): Nikdo není schopen odpovědět
Foto: ČTK
Popisek: Jana Lorencová

Pane předsedající, kolegyně a kolegové, ono je vlastně obtížné rozlišit, na koho ta interpelace má být adresována, protože kauza Diag Human je skutečně napříč politickým spektrem, napříč všemi vládami. Já chci jenom upozornit na to, že po sociálních sítích a nejenom na Facebooku běhá informace následujícího znění: Tak jsme definitivně prohráli soud s Diag Human. A to až tak, že 12. května v jedenáct večer byly na příkaz lucemburského Vrchního exekutorského úřadu obsazeny ve 24 lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které ČR používá nebo by mohla případně používat k obsluze státních dluhopisů a tak dále a to až do okamžiku splacení dluhu, jsou pro ČR ztraceny. Podotýkám, že se jedná zhruba v této chvíli o 16 miliard, o 16 miliard. Tak drastický krok nebyl do této chvíle ještě nikdy použit proti žádnému členskému státu EU. Potom pod tímto textem, který běhá po sociálních sítích, je komentář autora: Kdyby někdo nevěděl, proč jel premiér do Lucemburska a proč hned následující den začala vládní krize, tak teď už by mu to mělo být jasné.

V té souvislosti ještě ale musím dodat jednu poznámku, a to, že občané, kteří se na mě obracejí, a to jak prostřednictvím sociálních sítí tak osobními maily, mají obavy také nejenom o nemovitý majetek, jako jsou budovy našich zastupitelství a podobně, oni mají obavy i o majetek movitý. V této fázi například (Upozornění předsedajícího na čas.) o osud Muchovy Slovanské epopeje. A já do této chvíle nemám oficiálně, přestože tady už (Já vám děkuji, paní poslankyně.) takový podobný dotaz zazněl, tak nikdo na to nereaguje a není schopen odpovědět, jak to vypadá s tou jistotou, že nám bude vrácena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…