Lukáš Petřík: Desatero pro každého, kdo si není jist, zda a proč pomáhat vetřelcům

06.01.2016 18:46

Lukáš Petřík varuje před právě probíhající Tříkrálovou sbírkou katolické Charity dokládající nenápadnou změnu postoje církve, která začíná přijímat multikulturní a proimigrantskou agendu.

Lukáš Petřík: Desatero pro každého, kdo si není jist, zda a proč pomáhat vetřelcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Církevní kasička

Katechismus katolického náboženství od ThDr. Františka Tomáška praví: „Jsme povinni milovat všechny lidi bez rozdílu rasy a národnosti. Smíme však a také máme více milovat ty, kteří jsou nám bližší rodem nebo vírou, dobrodiním nebo přátelstvím. Rodem jsou nám bližší zvláště rodiče a sourozenci, příbuzní a členové vlastního národa… Kdo miluje svůj národ, hlásí se k němu, zůstává mu věrným, váží si mateřské řeči, otcovské země a národních památek. Hledí poznat dějiny svého národa, hájí jeho práv, přispívá na jeho potřeby a modlí se za naň. Hledí národu prospět poctivou prací v povolání. Bylo by hříchem vlastní národ zradit, tupit a poškozovat. Hříchem je však také záští a utiskování, výsměch a pohrdání proti národu druhému. Sám vtělený Syn Boží, Ježíš Kristus, dal nám nejkrásnější příklad lásky k vlasti.“

Tříkrálová sbírka pro imigranty

Na charitu běžně přispívám a potřebným se snažím pomáhat i mimo oficiální sbírky. Tříkrálovou sbírku Pražské arcidiecéze ale nepodpořím.

Výtěžek sbírky má být totiž mimo jiné věnován  „na  pomoc migrantům a uprchlíkům“. Myslím si, že si „migranti a uprchlíci“ od nás peníze ve své většině nezaslouží.

Proč? Existuje řada dobrých důvodů:

1) Někteří křesťané říkají, že když někdo klepe na naše dveře a žádá o pomoc, máme otevřít a pomoci mu. Valná většina migrantů však nejsou uprchlíci, jsou to nelegální migranti. Pokud bychom přirovnali naši vlast k našemu domovu, našemu domu a bytu, tak „uprchlíci“ neklepou, ale do našeho domu či bytu se násilně a nezákonně vloupávají. Nelegálně překračují hranice a porušují zákon. Vloupávají se do naší vlasti, našeho domova. Jsou to zločinci.

Pokud chtějí někteří věřící, kardinálové, kněží či biskupové kolaborovat s nepřítelem, mělo by s nimi být naloženo tak, jak bylo v minulosti naloženo s těmi kněžími, biskupy či věřícími, kteří kupříkladu kolaborovali s nacisty

Vy byste pomohli někomu, kdo by vám vyrazil dveře a pak od vás žádal, že ho budete živit? Já ne. Zavolal bych na něj policii. A svůj domov a své blízké bych bránil. A budu. Křesťan má právo na sebeobranu.

"Uprchlíci“ ohrožují naši bezpečnost

2) Drtivá většina běženců utíká z bezpečných zemí. Jde jim o to, aby šli za lepším, aby dostali sociální dávky a mohli si žít lépe než u nich doma. Na náš účet.

3) Jde většinou o mladé muže. Ti by měli bojovat za svobodu své vlasti a bránit ji, a ne ji opustit a nechat napospas.

4) Situaci ve své zemi si musí vyřešit „uprchlíci“ především sami (byť s naší případnou finanční či vojenskou pomocí).

5) „Uprchlíci“ znamenají ohrožení pro naši bezpečnost. Velmi často páchají kriminalitu. Okrádají Evropany, vraždí a znásilňují. Také víme, jak vypadají imigrantská ghetta a no-go zóny v západní Evropě a co se děje za zvěrstva v uprchlických táborech.

Ohrožení křesťanské civilizace

6) „Uprchlíci“ znamenají ohrožení pro charakter naší civilizace. Jsou to většinou muslimové, kteří nesdílejí naše hodnoty. Chtějí ve své většině zavést právo šáría a nadvládu islámu. Jejich populační exploze a s tím spojené zavedení islámských pravidel v Evropě povede k perzekuci jak křesťanů, tak i nevěřících, jak k tomu dochází v islámských zemích. Povede to k tomu, že bude ohroženo to, aby křesťané mohli v Evropě svobodně vyznávat svou víru a aby mohli uctívat jediného pravého trojjedinného Boha.

Ti křesťané, kteří pomáhají muslimským migrantům, napomáhají k budoucímu zotročení svých křesťanských bratří a pomáhají těm, kteří křesťany na Blízkém východě perzekuují.

7) Zvyšuje se riziko teroristických útoků v Evropě. Jsou to často lidé bez dokladů, o kterých nic nevíme. Důkazní břemeno, zda splňují právní náležitosti pro status uprchlíka je na nich. Oni to musí dokázat (A ti, kteří mají nárok na azyl, se musí po uplynutí nebezpečí vrátit do své země, ne zůstat v Evropě natrvalo). Pomoc má náležet křesťanským uprchlíkům. Ti ji opravdu potřebují a jsou muslimy pronásledováni. Víme o případech, kdy muslimští „uprchlíci“ zavraždili křesťanské uprchlíky vyhozením z lodi a ti pak utonuli. Křesťané jsou na Blízkém východě hromadně vyvražďováni. Co pro ně udělal papež František, kardinál Dominik Duka a Tomáš Halík?

Vlci se halí v rouše beránčím

8) Sebevražda je těžký, a doslova smrtelný hřích. Invaze migrantů s nepřátelskou agresivní ideologií povede k sebevraždě civilizace a k vraždám vašich nejbližších bližních.

9) Křesťané v minulosti stáli vždy jako obránci Evropy proti vpádu nepřátelských Saracénů, kteří nás chtěli porobit. Ti papežové, biskupové či laičtí křesťané, kteří otevírají brány nepřátelským vetřelcům, jsou zrádci křesťanství, svých bližních a svých vlastí a tak by s nimi mělo být i nakládáno – jako se škůdci. Byli bychom rádi, kdyby papež František a někteří církevní hierarchové prokazovali milosrdenství i původním evropským obyvatelům, kteří chtějí hájit křesťanský a evropský charakter svých vlastí a bezpečnost svých bližních.

10) Máme jako křesťané pomáhat i svým nepřátelům, ale ne tak, abychom tím ohrozili své bližní. Takže klidně finančně pomožme uprchlickým táborům v Turecku, Sýrii či Jordánsku.

Pomáhejte svým bližním, konejte dobročinnost, ale vždy si dobře rozmyslete, komu peníze věnujete. Není povinností křesťana pomáhat někomu, kdo vám chce v zápětí vrazit kudlu do zad, vyhodit vás do vzduchu či vás zotročit a totéž učinit vašim bližním.

Kardinál Dominik Duka mě zaměřením Tříkrálové sbírky velmi zklamal. A Tomáš Halík by měl vědět, že „bylo by hříchem vlastní národ zradit, tupit a poškozovat“...

Pokud chtějí někteří věřící, kardinálové, kněží či biskupové kolaborovat s nepřítelem, mělo by s nimi být naloženo tak, jak bylo v minulosti naloženo s těmi kněžími, biskupy či věřícími, kteří kupříkladu kolaborovali s nacisty. Díky Bohu jich bylo velmi velmi málo a Církev v boji proti nacismu obstála. Ale Jidášové a kolaboranti se najdou v každé době. Vlci se halí v rouše beránčím…

Zdroj.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.