Lukša: Lidé sami rozhodnou o směřování Moravskoslezského kraje

08.09.2016 7:34

Strana Dobrá volba je nováčkem na politickém poli. Náš zájem bude především směřovat k řešení problémů občanů, obcí a měst Moravskoslezského kraje.

Lukša: Lidé sami rozhodnou o směřování Moravskoslezského kraje
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

V současné době se mi zdá, že se naši vládní představitelé místo řešení konkrétních problémů věnují vzájemnému osočování, a pokud jsou možnosti, i vytváření různých kauz a problémů, které mají dehonestovat politické soupeře. Právě tomuto se bude naše kampaň důsledně vyhýbat. Naši kandidáti pracují soustavně, naslouchají problémům občanů a snaží se pomoci tam, kde je tato pomoc bezprostředně nutná. Svou pozornost věnujeme školství, zdravotnictví, sociální oblasti, dopravě a v neposlední řadě i bezpečnosti.

Terorismus se nebezpečně blíží k hranicím České republiky. Je to plíživé zlo, jež ve své podstatě jde jen těžko předem odhalit. Proto v rámci migrace buďme opravdu obezřetní v tom, komu naše malá republika nabídne pohostinství. A když už se běženci na našem území vyskytnou, musí bezpodmínečně dodržovat zákony platné v České republice. V Moravskoslezském kraji se i nadále potýkáme se značnou nezaměstnaností.

Trochu mi chybí u našich vládních představitelů snaha, aby v rámci OKD řešili důvod tohoto problému, a to je Bakalovo špatné hospodaření s majetkem, jenž od státu dostal téměř za hubičku. Bezesporu je třeba horníkům pomoci, neboť v dolech nechali své zdraví a mnozí z nich i své životy. Ale je třeba také urychleně řešit, jak aspoň část financí uhradí společnost, kterou Bakala přivedl do této situace.

Stejně tak musíme pečlivě sledovat problémy Vítkovic. A to zvláště z důvodu, že tato společnost je jedním z významných zaměstnavatelů v našem kraji a lidé by se neměli bát o svoji další budoucnost. Každý z nás má možnost hovořit k věcem, které se jej bezprostředně týkají, a snažit se je ovlivnit. Letargie a pouhá kritika nejsou řešením. Je třeba, abychom se všichni rozhodli, komu dáme svoji důvěru v krajských volbách, a tím přispějeme k zlepšení podmínek života v našem kraji pro nás, naše děti a vnoučata.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…