Lukša: Naše kandidáty nezajímá vlastní prospěch a získávání osobních výhod

02.08.2016 10:40

Prvního srpna v dopoledních hodinách byla na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje podána kandidátka strany DOBRÁ VOLBA PRO MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ (www.dobravolbamsk.cz).

Lukša: Naše kandidáty nezajímá vlastní prospěch a získávání osobních výhod
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

V našem kraji budeme ve dnech 7. a 8. října volit členy zastupitelstva kraje. Ti pak rozhodnou o tom, kdo zasedne na post hejtmana. Rád bych vám tímto představil první desítku kandidátů, které považujeme za velmi fundované a poctivé odborníky.

Nezajímá je vlastní prospěch a získávání osobních výhod, ale na zřeteli mají zlepšení kvality života občanů a rozvoj našeho kraje:    

Pavol Lukša, starosta obce 

Ing. Kateřina Kajtová, bezpečnostní ředitelka

Mgr. René Pastrňák, vysokoškolský pedagog

Zdeněk Ferenc, podnikatel

Mgr. Michal Pernecký, ředitel základní a mateřské školy

Ing. Martina Miklendová, živnostník

Ing. Tomáš Fodor, dispečer 

Roman Pastor, obchodní zástupce, key account manager

MUDr. Roman Dudys, lékař

Mgr. Marie Zbojková, zdravotní sestra

  • Všichni kandidáti, kteří se rozhodli kandidovat za naši stranu mají především zájem zlepšit kondici Moravskoslezského kraje. Současně bych vám rád představil základních deset bodů programu, na které se budeme v kampani soustředit:
  • S maximální podporou mohou počítat zdravotní a sociální zařízení včetně služeb pro seniory a hendikepované, neboť kvalitní úroveň a dostupnost této péče jsou známkou vyspělé moderní společnosti. Prodlužuje se věk seniorů a my se budeme snažit zajistit jim klidný a spokojený podzim života. Díky nim a jejich generaci jsme získali mnohé zkušenosti a posunuli se o další kus dál. Zaslouží si kvalitní péči, náš zájem a starostlivost.
  • Budeme podporovat návrat k ozdravným a výměnným pobytům školních dětí. Podpoříme zvýšení rozpočtů na tyto aktivity pro školy a neopomeneme dotace na dopravu dětí na tyto pobyty. Cílem je zlepšit zdraví dětí a snížit finanční náročnost pro rodiče.
  • Podporu budou mít malé a střední podniky, které vytvářejí nezanedbatelná procenta zaměstnanosti v našem kraji. Nechceme, ať jsou terčem šikany ze strany státu. Kraj a jeho úřady musí být naopak vstřícné ke všem, kteří na území kraje poctivě podnikají, zachovávají či rozvíjejí řemesla a technologie.
  • Maximální podporu si zaslouží tvorba nových pracovních míst, účinná, bezplatná rekvalifikace pracovníků a následné zajištění komplexní dopravy do nových průmyslových zón. Kraj musí být odolný, přesto vstřícný občanům i přes různé krize, jako je například útlum hornictví apod.
  • Veřejná správa na úrovni kraje musí být předvídatelná, vstřícná, trpělivá, důvěryhodná, nápomocná a transparentní ve svém rozhodování.
  • Prosazení zdravých financí, kde cílem je vyrovnaný rozpočet.  Správu kraje koncipovat otevřeně a zásadně v kooperaci s podněty a názory občanů.
  • Je nutné nejenom využít potenciálu špičkových odborníků vysokých škol Moravskoslezského kraje pro výchovu nových odborníků, kteří najdou své odpovídající uplatnění především v našem regionu, ale hlavně podporovat rozvoj učňovského školství na úrovni kraje, vždyť v tom je náš velký potenciál. Pořád platí, že řemeslo má zlaté dno a budoucnost.
  • Dobudovat chybějící infrastrukturu v kraji, vykoupit zbývající pozemky, dobudovat plánované obchvaty k ulehčení dopravní propustnosti a ekologického zatížení měst a obcí. Mít zpět čistá, důstojná a bezpečná nádraží, využít potenciál železniční infrastruktury v kraji, která je ve světě chloubou a u nás jde bohužel do ústraní…
  • Bezpečnost, ochrana života a zdraví našich blízkých, sousedů, občanů a jejich majetku jsou naší prioritou. Budeme prosazovat, aby využití prostředků obcí a měst, všech složek integrovaného záchranného systému bylo maximálně efektivní. Policie ČR, hasičský záchranný sbor a záchranná služba kraje potřebují finanční stabilitu a materiální zajištění, aby mohly pracovat pro ochranu a pomoc nám všem.
  • Bezpečnost, jistota (žít bez strachu a obav), veřejný pořádek v městech a obcích i v souvislosti s potenciálními riziky, která přináší migrační krize, jsou prioritou i pro Moravskoslezský kraj.

Věřím, že i vy najdete v našem programu body, se kterými se můžete ztotožnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…