Lukša (TOP 09): Ach, ta tráva

22.06.2015 12:05

Za našich mladých let v zimě padal sníh a nikoho to nepřekvapilo. Na jaře pršelo a rostla tráva, v létě bylo horko. Nic převratného a nového.

Lukša (TOP 09):  Ach, ta tráva
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Jenže dnes je problém skoro se vším. V zimě neočekávaně napadne sníh a na jaře začne růst tráva. U nás tento problém teď řeší Ostrava-Jih. Maminky si stěžují na alergie u dětí, v trávě najdeme i klíšťata, a tak řešíme něco, co kdysi bývalo samozřejmostí. Rady, že mají lidé vydržet, nebo odvézt děti, které se alergeny doslova dusí, k příbuzným, jsou tak trochu pro kočku. Dnešní babičky jsou totiž v produktivním věku a samy ještě pracují. Někteří odvážní tatínkové již začali trávu sekat sami. Otázka zní, kdo jim to zaplatí.

Snad jen malí kluci si z trávy udělali bunkry a tyto schovávačky si skutečně užívají. Klíšťata napadají nejen dospělé a děti, ale i naše psí mazlíčky. Obvod prý poseká do konce června. Mám na Ostravě-Jihu pár kamarádů a jejich stížnosti na přerostlou trávu jsou stále hlasitější. Jak to prý stíháme na Čeladné? Normálně. V zimě shrabujeme sníh, na jaře a v létě kosíme trávu. Jinak by mě naši občané patrně vynesli v zubech. Možná by to měl pochopit i starosta Ostravy-Jihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.