Lukša (TOP 09): Co dál? Když prolomí ploty a nebudou mít peníze, co udělají?

04.08.2015 12:02

V pátek jsme si takřka v přímém přenosu zažili vzpouru mezi utečenci v Bělé pod Bezdězem.

Lukša (TOP 09): Co dál? Když prolomí ploty a nebudou mít peníze, co udělají?
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Situace se zklidnila, ale rvačky mezi utečenci jsou podle místních na denním pořádku. Není co se divit občanům, že se bojí instalace dalších utečeneckých táborů v okolí obcí a měst či přímo v nich. V mnohém s prezidentem Zemanem nesouhlasím, přesto však jím navrhovaná ochrana hranic armádou by měla být se vší pravděpodobností akceptována. Příliv uprchlíků do České republiky v žádném případě nekončí. Odsouhlasené kvóty počtu lidí, které přijmeme, jsou reálně pouze číslem na papíře.

A tak řešíme problém, jenž eskaloval zcela někde jinde a který ani sami vyřešit nemůžeme. Srovnání s odchodem našich lidí, kdy prchali z Československa před komunismem, značně pokulhává. A to vzhledem k tomu, že jich rozhodně nebyly takové počty, jako nyní po Evropě jsou počty běženců a za druhé, v utečeneckých táborech na západě neorganizovali vzpoury, nepokoušeli se je nelegálně opustit a byli vděčni za azyl, který dostali.

Pro současné migranty je naše republika pouze přestupní stanicí. A lidé se oprávněně bojí, když ostrahu utečeneckých zařízení prolomí a nebudou mít ani peníze, ani mobily, které požadují, co udělají.

A proto se znovu přimlouvám za komplexní řešení, byť i nepopulární, ale takové, které by dalo našim občanům jistotu, že nebudou uprchlíky v žádném případě ohroženi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…